Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro četvrti Zadar classic open air

08.06.2016.

09:41

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Trgu Petra Zoranića i ovoga će se ljeta održavati festival Zadar classic open air. U svom će četvrtom izdanju donijeti 13 koncerata, a izvođači su i ovoga puta zadarski, uglavnom mladi glazbenici.

Festival će u srijedu, 15. lipnja otvoriti, kao i prošloga ljeta, poznati zadarski zbor Zoranić. Četiri dana kasnije, u nedjelju, 19. lipnja, nastupit će još dva pjevačka ansambla – Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru i A.K.A. Crescendo. Početkom srpnja na otvorenoj pozornici trga Petra Zoranića dva će koncerta održati mladi gitarist Luka Stipanov, a tijekom srpnja i kolovoza  po tri će koncerta prirediti sopranistica Nela Šarić uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića, Dina & Mel i Zadarski kvartet klarineta. Za vrijeme održavanja koncerata, kao i prethodnih godina, od gledatelja će se prikupljati prilozi za koncertnu dvoranu u Kneževoj palači.

Festival je prije četiri godine ustanovio zadarski Lions klub u okviru svoje akcije „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“. U pokretanju takve akcije Lionse je vodila želja za senzibiliziranjem zadarske javnosti oko potrebe obnove nekadašnje kultne gradske koncertne dvorane uništene agresorskim granatiranjem Kneževe palače početkom listopada 1991. godine. Nakon što je obnova palače krenula i njezin se sretan ishod očekuje u zadanim rokovima, sredstva se prikupljaju za uređenje koncertne dvorane. Na tom je računu, zahvaljujući brojnim akcijama Lions kluba Zadar, sada više od sto tisuća kuna.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.