Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro izravna zračna linija Zadar - Moskva

28.03.2013.

12:24

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ruski turoperator Air tours otvara poslovnicu na zadarskoj zračnoj luci. Zadar će ovoga ljeta prvi put izravnom avio linijom biti povezan s Moskvom.

Ruski turoperator Air tours otvara od 1. travnja poslovnicu na zadarskoj zračnoj luci. Time se otvaraju zračni mostovi s Rusijom, a Zadar će ovoga ljeta prvi put direktnom avio linijom biti povezan s Moskvom - kazala nam je direktorica Zadarske zračne luke Katica Pupić Bakrać 

           " Uvedena je nova linija iz Bjelorusije iz Minska, koja će prometovati od 7. lipnja, Siberijan 7 će letjeti iz Moskve od 15. 6. i nastavlja se s letom iz Ukrajine, a neke kompanije još nisu donijele odluku. To su Moskovia i Ural Airlines. " - kazala je Katica Pupić Bakrač. 

Direktorica zadarske Zračne luke Katica Pupić Bakrać  najavljuje dolazak predstavnika  Moskovia  i Ural airlinesa sredinom travnja. Nada se kako će njihov posjet rezultirati novim zračnim mostovima sa Zadrom. Turistički bum sa ruskog tržišta zasigurno se neće dogoditi ovoga ljeta, ali učinjeni su prvi važni koraci.

Poslovnica Flay Croatia ruskoga turoperatora otvorena će biti idućega tjedna u zračnoj luci Zadar. Od idućega mjeseca povezani smo i s drugim europskim metropolama. Intenziviraju se letovi Ryanaira koji će Zadar ovoga ljeta povezivati sa 16 gradova, a to za Zračnu luku znači 50 postotni rast, sa 300 000 putnika u 2013.-oj godini.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.