Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro potpisivanje ugovora za još jedan vrijedan projekt

27.05.2020.

09:11

Autor: Božidar Kolega

Uskoro potpisivanje ugovora za još jedan vrijedan projekt

Uskoro potpisivanje ugovora za još jedan vrijedan projekt

Foto: - / -

Za desetak dana trebao bi biti potpisan ugovor za izgradnju novog Poduzetničkog inkubatora, projekt vrijedan preko 24 milijuna kuna i sufinanciran novcem iz europskih fondova. U Inovativnom Zadru koji vode ovaj projekt su zadovoljni, no svjesni su i posla koji im još predstoji.

Postojeći inkubator postao je premali za zainteresirane zadarske poduzetnike. Pokazao je to i netom završeni natječaj za smještaj u poduzetnički inkubator na Novom Bokanjcu. Nova 3 stanara inkubator bi trebao dobiti do kraja tjedna. A novi inkubator imat će prostora za sto radnih mjesta kaže zadarski gradonačelnik Branko Dukić:

 

gradonačelnik Dukić

U Inovativnom Zadru koji vode ovaj projekt su zadovoljni, no svjesni su i posla koji im još predstoji.  Voditeljica sektora razvoja poduzetničke infrastrukture Inovativnog Zadra Ana Odvitović:

 

Ana Odvitović

Namjera je, na temelju višegodišnjeg iskustva s postojećim inkubatorom, proširiti postojeće kapacitete poduzetničke infrastrukture i poboljšati prateće usluge gradnjom novog kompleksa, odnosno specijaliziranog inkubatora za sektore visoke dodane vrijednosti, koji bi pružao usluge i davao podršku start – up poduzećima koja razvijaju inovativne proizvode, te malim i srednjim poduzećima za razvoj i iskorištavanje potencijala zadarske regije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.