Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro rekonstrukcija križanja Puta Biliga i Hrvatskoga sabora

08.08.2016.

15:14

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjedoci smo velikih gužvi na gradskim prometnicama. Posebno je to vidljivo za ružna vremena, a jedna od najkritičnijih prometnih točaka je križanje Puta Biliga i Hrvatskoga Sabora. No, sudeći po najavama iz gradske uprave, uskoro bi i taj problem trebao biti riješen.

Bez obzira, bilo ljeto ili zima, na tom se vrlo frekventnom gradskom raskrižju stvaraju kolone i zastoji. Vijećnik Joso Knez pitao je kada se planira rekonstrukcija tog opasnog križanja:

          U svako doba godine, a naročito sada  u sezoni tamo se stvara jedan vrlo ružan krkljanac, a samo o vozačkoj solidarnosti ovisi kada će se taj krkljanac razriješiti, upozorio je Knez. 

Toga su svjesni i u gradskoj upravi, a vijećničko pitanje Jose Kneza nagnalo je gradonačelnika Božidara Kalmetu da na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća otkrije što je gradska vlast dosada učinila po tom pitanju: Projekt je napravljen, dobivena je lokacijska dozvola, u pstupku smo dobivanja građevinske dozvole i dogovorili smo s Hrvatskim cestama jedan sporazum gdje bi oni i mi zajednički financirali rješenje tog križanja.

Kalmeta otkriva i kako bi to raskrižje trebalo u konačnici izgledati: ...semaforizirano , denivelirano, višetračno pa će se bez ikakvog problema moći ulaziti i izlaziti na ulicu Hrvatskog sabora s Puta Biliga i obrnuto.
Nakon što se sporazum između Grada i Hrvatskih cesta potpiše, radovi mogu početi. Prema predviđanjima gradonačelnika to bi moglo biti potkraj ove ili početkom iduće godine.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.