Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro se izvlači prva brodica na novi škver u Jazinama

05.01.2017.

10:36

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do kraja ovoga mjeseca aktivirat će se obnovljeno istezalište u Jazinama. U protekla 3 mjeseca Županijska lučka uprava investirala je 300 tisuća kuna u nabavku opreme nužne za izvlačenje brodova. Iako još uvijek nije odabran koncesionar, brodice će se početi izvlačiti.

Tako naime za naše vijesti tvrdi ravnatelj Županijske Lučke uprave Davor Škibola koji navodi kako se  s aktiviranjem škvera nije moglo krenuti prije zbog procedure nabavke nužne opreme...

         U zadnja tri mjeseca investirano 300 tisuća kuna za nabavku pokretne opreme kao što su kolica i stalci – prifili na koji će se izvlačiti brodovi. Mi smo sa svim tim gotovi, mogu vam najaviti da će ŽLU u tijeku prvog mjesca početi upravljati tim područjem, građani će imati tu uslugu,  Županijska Lučka uprava će do raspisivanja koncesije upravljati tim područjem i po cijenama  sličnim ako ne identičnim će vaditi plovila - tvrdi za Radio Zadar ravnatelj Škibola.

Iako su obnoviteljski radovi završeni prije godinu dana, otvaranje istezališta priječila je i procedura ishođenja koncesije na pomorskom dobru.  Državni ured za upravljanje državnom imovinom odobrio je parcelaciju upisa  i sad smo na upisu na zadarskom sudu, kaže Škibola. Dodaje kako svi zainteresirani koncesionari moraju Županijskoj lučkoj upravi poslati pismo namjere...

        Bilo pravna bilo fizička osoba, tko god je zainteresiran mora uputiti pismo namjere i ŽLU mora u roku od 30 dana odgovoriti na taj upit, u međuvremenu mi upravljamo, stanovnici grada Zadra neće osjetiti razliku , brodovi će se moći izvući.

Podsjećamo,  radovi na obnovi istezališta u Jazinama počeli su još u rujnu 2015. kao završna faza uređenja uvale. Županijska lučka uprava uložila je u ovaj projekt 2 milijuna 650 tisuća kuna, od tog 500 tisuća kuna je investirao Grad Zadar, a 220 tisuća kuna vrijedna je pokretna imovina odnosno postavljena oprema na škveru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.