Hrvatski radio

Radio Zadar

14:37 / 13.04.2018.

Autor: Ivana Matešić

Uskoro unapređenje usluga vrtića

Uskoro unapređenje usluga vrtića

Uskoro unapređenje usluga vrtića

Foto: - / -

U Zadru je održana informativna radionica o financiranju projekata kojima će se unaprijediti usluge vrtića. Radionicu je organiziralo ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku .

Pročelnik gradskog odjela za školstvo, Joso Nekić istaknuo je da su, ankete provedene među roditeljima, pokazale potrebu za popodnevnim i smjenskim radom u vrtićima. Stoga je cilj predstavljenih projekata omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života. Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku: Često usluge i radno vrijeme u dječjim vrtićima nisu prilagođeni radnom vremenu roditelja pa smo mi kroz ovaj Poziv odlučili financirati produljeni rad u dječjim vrtićima u različitim oblicima znači kada je potrebno raditi sat dva duže od normalnog radnog vremena, kada postoji potreba za dvosmjenskim radom ili popodnevnim radom to se također može financirati kroz ovaj Poziv. Na raspolaganju je 300 milijuna kuna koje su osigurane iz europskog socijalnog fonda i iz državnog proračuna. Vrijednost projekata se kreće do 15 milijuna kuna, znači ima dovoljno sredstava da bi se mogao osmisliti i poboljšati dodatni rad u vrtićima. Prihvatljivi prijavitelji su vrtići, ali i osnivači dječjih vrtića, rekla je uz ostalo Nada Zrinušić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.