Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro uređenje okoliša na Smiljevcu

29.01.2015.

13:18

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Smiljevac bi napokon trebao izgledati kao pravi urbani kvart. Nakon ugradnje kolektora, nove prometnice, nogostupa i biciklističke staze uskoro će biti uređen i okoliš na početku ulice Petra Skoka.

Okoliš na početku ulice Petra Skoka, na samom križanju sa Starčevićevom koji je ostao zapostavljen nakon uređenja prometnice, konačno će biti dobiti novi sjaj. Tako će sadašnje parkiralište na prašnjavom kamenjaru, postati uređena javna površina – ističe glasnogovornica Ivana Dadić

-   Projekt postoji, napokon je proveden i natječaj, a samim projektom predviđeno je hortikulturnog uređenja, pristupne ceste, parkirna mjesta i rješavanje oborinske odvodnje - dodala je glasnogovornica Dadić.

      Radove vrijedne oko 2.5 milijuna kuna izvodit će tvrtka TIM iz Nadina. A kao i svaki posao vrjedniji od milijun kuna mora ga odobriti Gradsko vijeće. "Nakon što gradsko vijeće potvrdi onda postoji rok koji je pr predviđen ugovorom, a ti rokovi obično su oko mjesec do dva najviše, tako da bi ubrzo mogli početi radovi" – dodala je glasnogovornica Dadić.

Inače, na javni natječaj javile su se četiri tvrtke i TIM je po ocjeni Povjerenstva dao najpovoljniju ponudu. Nakon uređenja okoliša na Smljievcu ostat će neuređeno zemljište uz Bulevar na koje će se morati malo pričekati jer je riječ o više privatnih zemljišta.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.