Hrvatski radio

Radio Zadar

Uspješna turistička sezona i u smislu sigurnosti

22.08.2018.

13:58

Autor: Anita Perica

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Za uspješnu sezonu uz turističku promidžbu sigurnost destinacije jednako je bitna. Do sada smo imali 14 milijuna turista u Hrvatskoj, preko 70 milijuna noćenja i možemo reći da je ovo uspješna turistička sezona i u smislu sigurnosti - kazao je ministar Capelli.

U nastavku boravka u Zadarskoj županiji Ministar turizma Gari Capelli posjetio je nacionalni Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, uspostavljen ovoga ljeta u Zadru.

Stožer djeluje u Policijskoj upravi zadarskoj, a glavna mu je aktivnost prikupljanje, analiza i obrada svih informacija od značaja za sigurnost turističke sezone. 

Za uspješnu sezonu uz turističku promidžbu sigurnost destinacije jednako je važna i bitna. Turisti se u našoj zemlji osjećaju sigurno. Do sada smo imali 14 milijuna turista u Hrvatskoj, preko 70 milijuna noćenja i možemo reći da je ovo uspješna turistička sezona i u smislu sigurnosti - kazao je ministar Capelli. Najavio je iskorak u daljnjem sufinanciranju Stožera za sigurnost turističke sezone:

       750 tisuća kuna HTZ i ministarstvo ove su godine dali za ovaj projekt, naravno s ministrom Božinovićem razgovaramo da nađemo kvalitetnija sredstva jer turizmu jednostavno ovaj vid sigurnosti znači više nego ne znam što. Koliko nam je bitan marketing da gosti dođu bitno nam je i da se oni osjećaju sigurnim, tako da jedna i druga stvar nam je podjednako važna i bitna. 

Rad Stožera ministru je predstavio Dražen Vitez, zamjenik glavnog ravnatelja policije za javnu sigurnost i rukovoditelj Stožera. Uz ostalo, naveo je podatak o padu kriminaliteta za 5 posto u svim policijskim upravama. Jedino je u PU zadarskoj zabilježeno povećanje ali ono pozitivno, kazao je Vitez, što bi policajci rekli - ulazak u tamnu zonu. Drugim riječima PU zadarska poradila je puno više na otkrivanju kriminaliuteta droga. Što se tiče požara ove ih je godine 5 puta manje nego lani, što je Vitez objasnio kvalitetno odrađenom pripremom i prevencijskim planovima. A da bi ova turistička sezona bila kvalitetna angažirano je i nekoliko stotina policajaca s kontinenta i dodatna oprema, a tu su također i strani policajci. Ove ih je godine iz 18 zemalja svijeta - kazao je uz ostalo Dražen Vitez.

 

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.