Hrvatski radio

Radio Zadar

Uspješno održan još jedan Millenium jump

31.07.2016.

08:25

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer je bilo vruće na zadarskoj rivi gdje se skako deseti po redu Millenium jump. Ovogodišnji događaj opet je okupio 3 000 skakača koji su skakali s najljepše rive na svijetu u najljepše more na svijetu.

Koncertom grupe TBF završio je jubilarni 10. dm millennium jump koji se održao u Zadru 30. srpnja. Više od 3.000 skakača i posjetitelja uživalo je u koncertu splitske grupe koji im je povodom desete obljetnice skoka poklonio dm. Zadarsko more zapjenila su tri skoka, a najatraktivniji među njima bio je dvostruki domino skok koji je započeo s oba kraja zadarske rive.

Dio prihoda od kotizacija koje su uplatili sudionici dm millennium jumpa i ove će godine biti usmjeren u dobrotvorne svrhe kako bi najmasovniji skok, uz turističku ponudu Zadra, podržao i one kojima je pomoć najpotrebnija.

Donacija će kao i svake godine biti usmjerena podršci Školi plivanja za djecu s teškoćama u razvoju Dječjeg Vrtića Latica te će podržati radSocijalne samoposluge u Zadru donacijom sredstava za nabavku osnovnih namirnica.

Kako bi vrijeme provedeno na suncu bilo sigurno, dm je na zadarsku rivu doveo tim od osam dermatologa čijim se pregledima podvrgnulo više od 400 sudionika i posjetitelja koji su imali priliku od stručnjaka saznati kako se najbolje zaštititi od sunčevih zraka. Dermatolozi su dijagnosticirali 24 karcinoma te 26 zloćudnih tumora kože od kojih dva melanoma, dok su kod 24 pregledanih dermatolozi dijagnosticirali suspektne madeže. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.