Hrvatski radio

Radio Zadar

Uspješno održan koncert duhovne pop glazbe

17.07.2016.

12:58

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Narodnom trgu Zadar jučer je uspješno održan koncert duhovne pop glazbe "Stihovima i Notama slavimo Boga". Posjetitelji su uz vremensko osvježenje kojemu je pridonjela jaka bura iskusili i pravu duhovnu okrijepu slušajući bogatstvo stihova i pop glazbe duhovne tematike.

Svoje autorske skladbe "Čuvaj me ljubavi raspeta","Kralj mira","Čudesan Bog" i skladbu "Ti si svet" izvodila je Tea Vidaić zadarska kantautorica dobitnica različitih nagrada za svoje autorske pjesme a izvela je i pjesmu "Christ is enought" poznatog benda Hillsong United koji je diljem svijeta postao gotovo sinonim za moderni krščanski "worship".
Vesna Benić idejni pokretač ovog već trećeg po redu tradicionalnog koncerta otpjevala je svoje skladbe sa kantautorskog albuma "Trebam mir","Emanuel si", Trebam mir-I need peace" i skladbu "On ne spava-He never sleeps".

Gost večeri koncerta bila je Željka Marinović jedna od najistaknutijih izvođača na duhovnoj glazbenoj sceni koja je prisutna na gotovo svim hrvatskim festivalima popularne duhovne glazbe.
Glazba koju izvodi različitih je stilova, od duhovne šansone preko soula do popa, ali zajednička im je tema duboka poruka sveobuhvatne Božje ljubavi. U njezinim su glazbenim izvedbama surađivali najpriznatiji hrvatski glazbenici te mnoga cijenjena imena popularne duhovne glazbe. Autorski je najviše surađivala s Tonijem Eterovićem i Čedom Antolićem s kojim i danas najčešće nastupa i koji uveliko potpisuje najveći broj Željkinih pjesama.
Željka je do sada izdala četiri nosača zvuka "Ljubav što ne prolazi" (1997), "Hrvatske marijanske pjesme" (1998), "Želim ti dati najbolje (2000) i "Svjetionik" (2008).Za posljednja dva albuma dobila je prestižnu diskografsku nagradu "Porin" u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe.

Željka Marinović svojom interpretacijom pjesma oduševila je sve posjetitelje koncerta izvodeći skladbe "Želim ti dati najbolje", "Božja ljubav", "Neka bude","Tebi su moje misli", "Ti mi daješ snage", "Svjetionik", "Pod oblacima", "U ime ljubavi".

I ove godine koncert duhovne pop glazbe pokazao se kao pun pogodak da ga se uvrsti u program tijekom turističke sezone. Veliki broj posjetitelja i njihovo oduševljenje dokaz je da je duhovna scena i u gradu Zadru itekako dobrodošla.

Pokovitelj ovog koncerta bila je TZ Zadar, Zadarska županija i Općina Kukljica a organizator udruga "Stihovi i Note".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.