Hrvatski radio

Radio Zadar

"Ustrajati u istrazi i kažnjavanju počinitelja zločina u Škabrnji"

18.11.2017.

12:49

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Škabrnja je jedna od postaja križnog puta koji je prošla Hrvatska za osamostaljenje i slobodu - kazao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić danas u Škabrnji. U koloni sjećanja bio je i ministar obrane Damir Krstičević i drugi članovi državnog izaslanstva.

Ohrabreni tom žrtvom koja nam je smjerokaz i svjetionik za budućnost moramo raditi da bi našoj djeci bilo bolje i da bi što više naših sunarodnjaka kvalitetnije živjelo i ostajalo u našoj zemji. Nadam se da će naši organi progona i istrage ustrajati i da nikada nećemo prestati s istragom tko su ti monstruozni počinitelji zločina u Škabrnji i svim drugi mjestima gdje su počinjeni zločini nad hrvatskim civilima i braniteljima. Dok je svijeta i vijeka zbog poruke mladima da se nikad više ne ponovi moramo ustrajati na tome da se kazne počinitelji tih nedjela - izjavio je Brkić. 

Vukovar i Škabrnja govore o cijeni hrvatske slobode, mi moramo čuvati istinu o Domovinskom ratu - istaknuo je ministar obrane Damir Krstičević. Upravo zbog toga moja odgovornost je jačati sposobnosti hrvatske vojske i graditi sigurno okruženje da se nikad više ovako nešto u Hrvatskoj ne dogodi a svi skupa moramo biti fokusirani na budućnost odnosno stvaranje boljih uvjeta za život i rad u Hrvatskoj - poručio je general Krstičević danas u Škabrnji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.