Hrvatski radio

Radio Zadar

Usvojen proračun županije za 2022. godinu

03.12.2021.

14:52

Autor: Božidar Kolega

Usvojen proračun županije za 2022. godinu

Usvojen proračun županije za 2022. godinu

Foto: - / -

Usvojen je proračun Zadarske županije za iduću godinu težak milijardu i 508 milijuna kuna. Naravno, najvećim dijelom riječ je o novcu iz državnog proračuna za zdravstvo i školstvo dok je izvorni županijski proračun tek 137 milijuna kuna.

No i takav, kako je kazao zadarski župan Božidar Longin skroman proračun, razvojni, socijalni, demografski te su u njega uključeni svi već najavljeni projekti. S takvim ocjenama proračuna ne slaže se međutim oporba. 

 

Ova je godina unatoč pandemiji bila uspješna te smo imali čak više zaposlenih nego 2019-te godine, kazao je zadarski župan Božidar Longin. U prvom redu to možemo zahvaliti mjerama Vlade za očuvanje radnih mjesta no i Zadarska županija provodila je takve mjere, dodao je župan. Što se tiče ovogodišnjeg proračuna:

 

Župan o proracunu

No, evo što o programu rada za iduću godinu i županijskom proračunu  misli oporba – SDP-ov Jure Zubčić te Davor Čerkuč s liste Ivice Žuvele:

 

Zubčić i Čerkuč

Kao jedan od najvećih izazova u idućoj godini župan Božidar Longin najavio je preseljenje županijskih ureda zbog čega će se županija zadužiti 23 milijuna kuna.

 

Župan seljenje

No upravo je to preseljenje jedan od razloga zašto proračun nije podržao klub vijećnika DSU-a, HNS-a i HSLS-a. Antonio Vučetić

 

Vučetić

Proračun je na kraju usvojen s 26 glasova za, za njega je glasovala i lista Ivice Žuvele čija su tri amandmana podržana, uvođenje dežurnog stomatologa, sufinanciranje Memorijalnog centra u Škabrnji, i sanacija divljih odlagališta u Stankovcima. Sedam vijećnika bilo je protiv ovakvog proračuna, a dva su vijećnika bila suzdržana.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.