Hrvatski radio

Radio Zadar

Utrka zadarskim otocima i planinama

09.03.2018.

15:26

Autor: HRT Radio Zadar

Utrka zadarskim otocima i planinama

Utrka zadarskim otocima i planinama

Foto: - / -

Liga Coastal & Mountain Trails, novi je sportsko - turistički projekt. Ova manifestacija po prvi puta održava se na području Zadarske županije .

Na današnjem predstavljanju lige Coastal & Mountain TrailsDanijela Bucić, vlasnica agencije Mountain Traveller Croatia, direktori Turističkih zajednica Pakoštane Danijela Vulin, Sukošan Nikola Milošević te Božava Jure Javoran, i vlasnik Riva Rafting Centra Đuro Župan upoznali su novinare s novim projektom, kakav je po prvi puta pokrenut na području Zadarske županije . 

Trail liga u ovom trenutku broji 7 utrka, s ciljem da osigura potrebnu infrastrukturu za trail turizam kao širu društvenu, turističku i ekonomsku korist. Dolaskom i učešćem na utrkama upoznajemo lokacije, prirodne ljepote, organiziranost u izvedbi, dodatnu ponudu i druge kulturne i eno/gastro sadržaje na prostoru na kojem se utrka održava, što je izravan oblik manifestacijskog marketinga

Svi sudionici lige prepoznali su višestruku korist zajedničkog nastupa, u kojem svaka utrka zadržava svoju teritorijalnu, ambijentalnu, kulturološku i svaku drugu posebnost, a zajednički nude bogat i raznovrstan doživljaj regije.

Upravo je u izradi mrežna stranica cam-trails.com, na kojoj će zainteresirani moći pratiti novosti, pronaći sve potrebne podatke, upute, te poveznice na stranice pojedinih utrka, a preko kojih se učinkovito upoznaju s detaljima i mogu se odmah prijaviti za sudjelovanje. Primjerice, organizatori su prolazeći staze bilježili GPS trag, koji je dostupan na stranici, s opisom i težinom pojedine staze. 

Kalendar Coastal & Mountain Trails lige: 

17.03.2018. Dugi Otok Trail

31.03.2018. DM Blue & Green Trail Pakoštane 

28.04.2018. Trail Tri Rijeke

19.05.2018. Paklenica Trail International

02.06.2018. Božava Trail

01.09.2018. Vertical Race Absolute Paklenica

22.09.2018. Magunja Trail Sukosan


Prva utrka je slijedeći vikend na Dugom otoku

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.