Hrvatski radio

Radio Zadar

"Uvažavajte nas, nemojte nas sažaljevati"

04.12.2017.

11:34

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Uvažavajte nas, nemojte nas sažaljevati" jedna je od poruka članova Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije koji su već tradicionalno u zadarskom Arsenalu obilježili Međunarodni dan invalida pod geslom "Zajedno smo jači".

Za kvalitetu života osoba s invaliditetom u Zadru dosta se napravilo ali uvijek može i treba bolje, s tim se slaže i Mario Pešut, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo i najavljuje za područje Zadra još jedno kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom. A kako naši članovi ne žive samo u Zadru već diljem Županije jedno slično vozilo dobro bi došlo i njima, ističe dopredsjednik UTI-a Željko Županović :

  Očekujem pomoć preko Županije da stupimo u kontakt sa gradovima i općinama u Županiji da uđu u taj dio priče jer i njihovi građani su članovi naše Udruge.

  A povodom Međunarodnog dana invalida UTI je potpisao i Povelju prijateljstva sa Srednjoškolskim đačkim domom.    Predsjednik Udruge Jozo Kasipović:

Ovo i nas i školu obvezuje.  Mi odlazimo u škole i educiramo djecu, a školu obvezuje da stvori uvjete da učenici s invaliditetom tu školu mogu nesmetano pohađati.

Već ranije potpisnice Povelje prijateljstva su i OŠ Zadarski otoci i Gimnazija "Vladimira Nazora" .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.