Hrvatski radio

Radio Zadar

Uvodi se LED rasvjeta na području grada Paga

12.02.2020.

10:57

Autor: Radio Zadar

Uvodi se LED rasvjeta na području grada Paga

Uvodi se LED rasvjeta na području grada Paga

Foto: - / -

Počeli su radovi na zamjeni rasvjetnih stupova i uvođenju led rasvjete na području grada Paga. Time će se postići znatne uštede električne energije, indirektno smanjiti emisije CO2, poboljšati svjetlotehničke parametre i uvjete sigurnosti prometa, kažu u gradu Pagu.

Radovi su krenuli od južnog dijela otoka Paga, na području Miškovića i Dinjiške, a do kraja projekta zamijeniti će se sva rasvjetna tijela u Pagu i ostalim naseljima (Vlašići, Smokvica, Stara Vas, Vrčići, Gorica, Košljun, Šimuni, Dubrava, Sveti Marko i Sveta Marija). Lampe su visoke kvalitete, otporne na sve vremenske uvjete na otoku Pagu, sol i buru, a garancija na radove i ugrađene led lampe je 10 godina, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Radove izvodi tvrtka Jadrolux koja je izabrana na temelju postupka javne nabave. Vrijednost projekta iznosi 3.383.820,00 Kn s PDV-om. Radove održavanja provoditi će tvrtka Pag II.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.