Hrvatski radio

Radio Zadar

Uz gostovanje prof. dr. Davora Pavune

17.04.2013.

10:53

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najavljujući predavanje dr. Pavune danas u 18 sati, prorektorica zadarskoga Sveučilišta dr. Dijana Vican kaže da kroz ciklus "Hrvatski obraz" planira uključiti stručnjake u različitim područjima. Zanimljivo to što dr. Pavuna spaja fiziku i društvene znanosti.

Prof. dr. Davor Pavuna gostovat će večeras na zadarskom Sveučilištu. Predavanje je naslovljeno "Moja Hrvatska - obraz i odraz očima planetarnog Hrvata". Početak je u 18 sati. Ovo predavanje prvo je u nizu koje organizira prorektorica zadarskoga Sveučilišta dr. Dijana Vican u sklopu projekta "Hrvatska - obraz i odraz"

"Projekt je vezan za povijesno razdoblje kada Hrvatska ulazi u europski suživot. Mi smo zemlja koja ima svoj identitet, međutim ulazimo u polifoniju, u kojoj se treba dobro snaći. Zato ćemo nizom javnih predavanja na zadarskom Sveučilištu pokušati sagledati različita gledišta naše zbiljnosti. Nazvala sam projekt "Hrvatski obraz" u koji planiram uključiti stručnjake u različitim područjima. Nama znanstvenicima u području društveno-humanističkih znanosti iznimno je zanimljivo to što dr. Pavuna spaja fiziku i društvene znanosti.Profesor Pavuna živi vrijednosti o kojima i govori - znanje, obrazovanje ljubav. Javni je borac protiv svih vrsta manipulacija. Ono što mi je osobilo zanimljivo je da ističe duhovnost kao segment koji je potreban u kreiranju budućnosti"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.