Hrvatski radio

Radio Zadar

Uz obučen kadar do još boljih rezultata

03.02.2017.

16:04

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE održana je tematska radionica čija je svrha osnaživanje kapaciteta na području Zadarske županije s ciljem što većeg povlačenja EU sredstava. 23 polaznika iz 18 različitih ustanova iznimno je zadovoljno radionicom.

Iz priopćenja agencije ZADRA NOVA:

Kroz tematsku radionicu”Izrada projekata za prijavu na ESI fondove” koja je organizirana u sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije'' nastavljena je edukacija predstavnika lokalne (regionalne) samouprave i javnopravnih tijela sa područja Zadarske županije o učinkovitom upravljanju i korištenju europskih sredstava.

Riječ je o radionicama koje bi trebale osigurati jačanje najvažnijeg kapaciteta Zadarske županije – ljudskih potencijala. S ojačanim ljudskim kapacitetima ni povlačenje europskih sredstava ne bi trebalo izostati.

Ova radionica održana je 26. i 27. siječnja 2017. godine u COIN-u, gdje su polaznici, osim dobivenog znanja, mogli i sami posvjedočiti kako se efikasno troše europska sredstva, a samim time i uspješno implementiraju europski projekti.

Upravo se prostor COIN-a Zadar, u kojem se radionice i održavaju, uspješno uredio kroz projekt “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija”, odobren za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.  

Veliki broj polaznika potvrdio je kvalitetu prve radionice i profesionalnost predavačica Hrvojke Skoković i Kristine Gaća iz tvrtke Prvi korak poduzetnički centar d.o.o., koja je prepoznata kao vodeća u pripremi i provedbi projekata iz europskih sredstava zbog čega je i izabrana za provedbu ove i drugih edukacija.

Ključne odredbe EU koje definiraju okvir fondova u RH, statističke regije i način raspodjele sredstava, ključni strateški dokumenti, područja financiranja, domaća pravna osnova sustava za financiranje, ključne razlike predpristupnih i strukturnih fondova, vrste fondova i natječaja samo su neke od tema koje su prezentirane na radionici. Uz teorijsku podlogu, polaznici su dobili i praktična znanja o primjerima projekata koji se mogu prijaviti, kriterijima odabira projekata i ostalim temama koje su  aktualne. 23 polaznika iz 18 različitih ustanova sa područja Zadarske županije iznimno su zadovoljna s radionicom.

Ovo je druga u nizu radionica, a do kraja svibnja ove godine održat će se još 6 radionica s temom pripreme i provedbe projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.