Hrvatski radio

Radio Zadar

Uzeo 60 tisuća kuna, ali rasvjetu ni nakon 9 mjeseci nije ugradio

08.02.2021.

09:18

Autor: rzd

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / -

Za prijevaru u gospodarstvu početkom svibnja prošle godine osumnjičen je 35 godišnjak. On je za ugradnju rasvjetnih tijela od vlasnika obrta uzeo 60 tisuća kuna, ali rasvjetu nije isporučio niti ugradio. Policija je podnijela kaznenu prijavu i protiv njega i njegovog trgovačkog društva.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 35 godina, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Naime, 35-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva početkom svibnja 2020.godine temeljem ponude za prodaju rasvjetnih tijela od vlasnika obrta ( r. 1979) primio gotovinski iznos, za što mu je izdao račun, a rasvjetna tijela nije u dogovorenom roku isporučio i ugradio što je bio dužan po dogovoru. Materijalna šteta pričinjena vlasniku obrta iznosi preko 60.000,00 kuna.

Protiv 35-godišnjaka, kao odgovorne osobe, kao i protiv trgovačkog društva kao prave osobe, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

Nadin 2022

Kušanje vina