Hrvatski radio

Radio Zadar

Uživajte u vrhunskim vinima i dobroj atmosferi ove subote

02.05.2018.

13:34

Autor: Božidar Kolega

Uživajte u vrhunskim vinima i dobroj atmosferi ove subote

Uživajte u vrhunskim vinima i dobroj atmosferi ove subote

Foto: - / -

Dobra hrana, dobra glazba i vrhunsko vino recept je još jednog Wine and music festivala koji će se ove subote održati na Trgu Petra Zoranića. Zadrani će tako opet imati priliku uživati u spoju probranih vina vrsnih hrvatskih vinara, ukusnim delicijama i ugodnoj glazbi.

Festival se  od sličnih izdvaja svojom intimnošću jer  posjetitelji, ali i izlagači mogu uživati i u razgovoru s proizvođačima, odnosno svojim kolegama te tako upotpuniti svoj doživljaj.

Prošle godine negdje u ovo doba smo odradili prvi Wine&Music koji je pokazao jako lijep interes i bio je vrlo vrlo ugodan događaj i htjeli smo ga onda ponoviti dalje i nadam se da će to sad biti i tradicija da u ovo predsezonsko vrijeme odradimo jedan takav vinski događaj - kaže Miodrag Hruškar iz tvrtke Enoexpert.

Direktor zadarske Gospodarske komore Denis Ikić naglašava ogroman napredak vinarstva u Zadarskoj županiji posljednjih nekoliko godina. 

Napravljeni su ogromni kvalitativni iskoraci u vinarstvu zadarskoga kraja u zadnjih 15 godina, možemo točno detektirati da su to zapravo revolucionarni koraci , da imamo preko 35 vrhunskih vina imamo gotovo stotinu etiketa.

Posjetiteljima svoja vina će predstaviti Vinarija Škaulj, PZ Maslina i vino, Vinarija Jokić, Kraljevski vinogradi, Vina Fiolić i boutique vinarija Degarra - iz Zadarske županije. Iz Šibensko-kninske županije Agro Maleš, Vinarija Testament, Vinarija Matošin i OPG Davor Livaić. Iz Moslavine Vina Ilovčak, iz Zagorja i Prigorja Vinarija Kopjar, Vina Sokač i Vina Posavec. 

Za glazbenu atmosferu će se pobrinuti zadarski Acoustic Duo Mateja i Hrvoje.  Početak festivala je u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

16 h

Nadin 2022

Kušanje vina