Hrvatski radio

Radio Zadar

V. Sabolić prešla Čačiću

06.03.2015.

11:02

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dosadašnja predsjednica Županijskoga HNS-a Vesna Sabolić napustila je stranku i prešla u Čačićeve reformiste. S njezinim mandatom reformisti sada imaju troje zastupnika, dovoljno za vlastiti klub.

Zbog toga je Predsjedništvo stranke odlučilo da HNS u Zadru do daljnjega vodi županijski potpredsjednik Mile Stojanov. To je rečeno na jutrošnjoj konferenciji za novinare, na kojoj smo Ivu Gregova pitali je li Vesna Sabolić tražila ispis iz članstva.

Ja nemam takvu informaciju. Je li ona to učinila jučer poslijepodne ili jutros ili će tek napraviti, to ćemo vidjeti danas. Međutim, određene radnje i ponašanje za koje ima saznanje središnjica u Zagrebu govore u tom pravcu, odnosno odlasku gospođe Vesne Sabolić. Osobno mislim da prelazi u Reformiste, rekao je Gregov. 

U međuvremenu nam se javila i zastupnica Sabolić koja je pojasnila svoje motive napuštanja HNS-a. Nezadovoljna stanjem u stranci, ponajprije vodstvom u Zagrebu, istupila je iz članstva. Izjavila je kako ju je jutrošnja konferencija za novinare njezinih dojučerašnjih kolega još više učvrstila u odluci da napusti HNS i pristupi Čačićevim Reformistima. 

Držim da sam u Reformistima opet među svojim kolegama. Mislim da ću tu imati više prostora za rad i veću podršku. Prije 15-20 minuta sam dobila ispisnicu i sada ću potpisati pristupnicu za Reformiste, rekla nam je u telefonskom razgovoru Vesna Sabolić. 

Osim nje zadarski HNS je napustila i Ljiljana Klarin, vijećnica u zadarskom Gradskom vijeću. I ona je pristupila Narodnoj stranci - reformistima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.