Hrvatski radio

Radio Zadar

Vatrogasci obilježili svoj dan - u pokaznoj vježbi uživali zadarski mališani

04.05.2022.

13:38

Autor: V.Š./Radio Zadar

Nagrađeni vatrogasci

Nagrađeni vatrogasci

Foto: V. Šetka / HRT Radio Zadar

Podjelom priznanja gasiteljima u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar obilježen je Dan vatrogastva i blagdan njihova zaštitnika Svetog Florijana. U pokaznoj vježbi posebno su uživali najmlađi - djeca iz zadarskih vrtića koji su s oduševljenjem promatrali kako sve vatrogasci interveniraju u stvarnim situacijama.Zadarski vatrogasci nagrađeni su za jednu od najtežih intervencija u zadnjih nekoliko desetljeća - kada je lani usred ljeta na Poluotoku gorjela čitava zgrada. Na intervenciji je tada bio i mladi gasitelj Javne vatrogasne postrojbe Zadar Toni Juravić:


Toni Juravić

A je li sve spremno za predstojeću požarnu sezonu govori županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić:


Matej Rudić

Predsjednik županijske vatrogasne zajednice Željko Šoša prisjetio se trenutaka kada je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar osnivač postao Grad Zadar. Tada je nedostajalo svega - od opreme do suvremenog voznog parka, rekao je Šoša i dodao kakva je situacija danas:Željko Šoša

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić ističe kako se grad itekako može ponositi svojim vatrogascima:


Branko Dukić

U krugu vatrogasnog centra gasitelji su pokazali kako u stvarnosti izgledaju njihove intervencije, u čemu su posebno uživali najmlađi - mališani iz zadarskih vrtića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.