Hrvatski radio

Radio Zadar

14:06 / 22.06.2020.

Autor: Toni Pajkin

Vatrogasci ugasili požar na brodu Viking - vatra suknula 2 metra uvis

Foto/ Toni Pajkin

Foto/ Toni Pajkin

Foto: - / -

Brod Viking na vezu u uvali Draženica oko 13 i 30 počeo je gutati plamen koji je u jednom trenutku suknuo preko 2 metra uvis iznad broda. "Taj nas je prizor naveo da shvatimo da je ozbiljno i da požar može prijeći i na druge brodove, a u tanku sigurno ima i goriva" govore očevici.

"Krenulo je sve s dimom, pa se činilo kao je da netko na Vojničkom zapalio vatru za gradele." opisuju požar žitelji u susjedstvu koji su odmah pozvali vatrogasce.

"Nakon toga je zaiskrilo iz utrobe broda i kroz otvore je krenuo plamen koji se počeo uzdizati iznad najviše točke i potom počeo divlje vrludati po gornjem dijelu broda. Vatrogasci su stigli ekspresno. Navukli maske popeli se na brod i za 20-tak minuta obuzdali plemen" - navode također očevici uz opasku "Nije bilo nimalo bezazleno". 

U međuvremenu su stigli vlasnici drugih brodova koji su na vezu, a neki su za svaki slučaj i isplovili kako bi isključili svaku mogućnost da im strada plovilo.    

Brod Viking već je više od 10 - tak godina na vezu na Vojničkom mulu. " U njemu "mulci operiraju". "Skidaju opremu, bacaju je u more. Ruzina sama po sebi je znak da se o brodu nitko ne brine i bilo bi vrijeme da ovo ruglo otplovi iz Drošanjice." govore stanovnici kuća uz more na Trpimirovoj obali.  

Policijska će istraga uvrditi kako je došlo do požara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.