Hrvatski radio

Radio Zadar

08:34 / 26.08.2021.

Autor: Filip Buzov

Vatrogasci ugasili požar prije dolaska zračnih snaga

Dusko Jaramaz/PIXSELL ( ilustracija)

Dusko Jaramaz/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Dana 25. kolovoza u 11:02 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Nina - Zaton. Požarom je zahvaćena površina 4,5 ha većinom niskog raslinja na poljoprivrednom zemljištu

U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 8 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Zadar i DVD-a  Pljusak i Privlaka. Zatražena je pomoć u gašenju sa dva zrakoplova Air Tractor, ali su opozvani nakon polijetanja i vraćeni u bazu, jer je požar stavljen pod kontrolu vatrogasaca.

Požar je ugašen  u 12:55 sati -  izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

 

 

Vatrogasci su aktivni i u susjednoj županiji 

 

Požar kod Šibenika pod nadzorom vatrogasaca

Tijekom noći zaprimljene su dojave o požarima na više različitih lokacija

 Dana 26. kolovoza u 00:28 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jadrtovac (Šibenik), a zaprimljeno je još nekoliko dojava o požarima koji su se nalazili u blizini navedene lokacije. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini 40 ha.  Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 57 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz DVIP Šibenik, JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD-a: Vodice, Rogoznica, Skradin, Pirovac, Grebaštica, Perković, Bilice, Primošten, Zaton, Šibenik, Zablaće i Brodarica-Krapanj te VZ Šibensko-kninske županije. Pored zemaljskih snaga, od 06:32 sati gašenje su započela i dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Zbog požara isključen je 30 kV dalekovod te su zbog gašenja požara povremeno bile zatvorene lokalna cesta Žaborić – Jadrtovac i DC8 u mjestu Žaborić (Jadranska magistrala).

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.