Hrvatski radio

Radio Zadar

Veća okupljanja povećala broj novozaraženih u županiji, ali nema opterećenja u bolnicama

29.12.2021.

11:06

Autor: Radio Zadar

Zadar

Zadar

Foto: Marko Dimić / Pixsell

Povećanje broja novooboljelih očekivana je posljedica većih okupljanja u posljednjih nekoliko tjedana, posebno u zatvorenim prostorima. Prosjek godina novozaraženih osoba je 30 , a klinička slika oboljelih je blaga . Što se stanja u bolnici tiče, ono je stabilno i pod kontrolom, a više od 90 posto hospitaliziranih nije cijepljeno.

Na području Zadarske županije 294 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula.


Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(159), Benkovac(5), Biograd n/m(5), Nin(6) i Obrovac(2) te općina Bibinje(6), Galovac(5), Jasenice(9), Kali(1), Kolan(2), Lišane Ostrovičke(1), Novigrad(5), Pakoštane(11), Pašman(1), Poličnik(7), Posedarje(3), Povljana(1), Preko(7), Privlaka(4), Ražanac(12), Stankovci(1), Starigrad(2), Sukošan(7), Sv.Filip i Jakov(16), Škabrnja(9), Vrsi(3) i Zemunik Donji(4).


Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 629 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1699 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 321 osoba.


Od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 79 godina.


U Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 44 bolesnika od kojih je 10 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Miru na liječenju je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusa.


U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.


Povećanje broja novooboljelih očekivana je posljedica većih okupljanja u posljednjih nekoliko tjedana, posebno u zatvorenim prostorima. Prosjek godina novozaraženih osoba je 30 , a klinička slika oboljelih je blaga . Što se stanja u bolnici tiče, ono je stabilno i pod kontrolom, a više od 90 posto hospitaliziranih nije cijepljeno. Do sada je na području Zadarske županije završeno cijepljenje za 54,3 posto odraslog stanovništva, a cijepljeno je i 9 posto stanovnika u dobi do 18 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.