Hrvatski radio

Radio Zadar

Večer je bila prohladna, ali publiku je zapalilo Hladno pivo

01.12.2019.

10:48

Autor: HRT Radio zadar

foto: Fabio Šimićev/TZG Zadar

foto: Fabio Šimićev/TZG Zadar

Foto: - / -

Adventski trgovi zadarskog Adventa sinoć su opet bili prepuni. Održan je treći veliki besplatni koncert iz programa koje je za ovogodišnje adventske dane pripremila Turistička zajednica grada Zadra sa suorganizatorima i partnerima. U priopćenju se navodi:

Preko 5.000 Zadrana i turista uživalo je u prohladnoj rock večeri, a ispred adventskih kućica koje su radile punom parom teško je bilo pronaći slobodno sjedeće mjesto. Ekipu iz „Hladnog piva“ publika nije puštala ni nakon punih sat i pol koncerta već su se ekipa i društvo na poziv upornih poklonika morali vraćati na pozornicu.

Posjećenost i ovog koncerta pokazuje koliko su organizatori „Adventa u Zadru“ pogodili s ovogodišnjim programima i  koliko su Zadrani željni zabave. Ne samo da su adventski trgovi bili puni svijeta već je oživio i cijeli Poluotok i prije i za vrijeme i nakon koncerta. Svi kafići i restorani za ovakvih večeri radom svom snagom i do kasnih večernjih sati. U subotu, kada je bura rastjerala kišne oblake koji su danima prijetili svim adventskim događanjima, i kolektivno dobro raspoloženje je skočilo na level više. Zadarski Advent za sad protiv kiše vodi 3:1 jer je jedini otkazani koncert zbog nevremena do sada onaj Marka Škugora u petak. Otvaranje s „Prljavim kazalištem“ kiša je pomaknula samo za jedan dan.

Subota je bila i dana borbe protiv plastike: svi ugostitelji u adventskim kućicama koristili su biorazgradivu ambalažu za hranu i piće. 

U ranijim večernjim satima u subotu, uoči prve nedjelje dočašća, u crkvi Sv.Šime, na svečanoj misi koju je predvodio župnik te crkve don Josip Lenkić, održan je obred paljenja prve adventske svijeće. Zapalili su je učenici Katoličke osnovne škole „Ivo Mašina“.
 
Sljedeći je petak rezerviran za koncert „Domenice“, a u subotu će na adventskoj pozornici nastupiti „Opća opasnost“. Naravno, prije toga je i cijeli tjedan prepun zanimljivih događanja, izdvajamo nastup „AKA Crescendo“ u ponedjeljak navečer, a u jutarnjim se satima svakog dana nastavlja i dječji Adventić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.