Hrvatski radio

Radio Zadar

Večer posvećena životu i radu fra Bonifacija Perovića

06.10.2022.

08:44

Autor: Radio Zadar

Skup o fra Bonifaciju Peroviću

Skup o fra Bonifaciju Peroviću

Foto: - / -

Zahvaljujući nećacima fra Bonifacija, Krsti i Tomislavu Peroviću, koji su nakladnici i sponzori Zbornika, pred nama je drugo prošireno i obogaćeno izdanje Zbornika. U njemu je pored svih radova iz prvog izdanja i autobiografija fra Bonifacija Perovića koji će bitzi promoviran 7.10. u crkvi sv. Frane u 20 sati

Skup o fra Bonifaciju Peroviću

Skup o fra Bonifaciju Peroviću

Foto: - / -

U petak ovaj tjedan bit će predstavljeno drugo izdanje Zbornika radova sa znanstvenog skupa o fra Bonifaciju Peroviću.

Zašto drugo izdanje koje nije uobičajeno za Zbornike?

Još prije 25 godina Društvo Zadarskih Arbanasa organiziralo je znanstveni skup o svom znamenitom zemljaku fra Bonifaciju Peroviću. Stjecajem okolnosti Zbornik s tog skupa izašao je kao podlistak franjevačkog časopisa u malom broju primjeraka tako da nije dospio do svih koji bi ga trebali imati.komunizan- fra Bonifacije Perović

komunizan- fra Bonifacije Perović

Foto: - / -

Rođaci Tomislav Perović i Bernard Kotlar godinama surađuju na objavljivanju i očuvanju arbanaške tradicije u Zadru.

Tako su spletom okolnosti došli do originalne i izuzetno zanimljive knjižice fra Bonifacija o komunizmu napisane 1938. godine u kojoj on na jasan, plastičan i još uvijek aktualan način predstavio tu pogibeljnu ideologiju, odlučili su da bi bilo veoma korisno napraviti pretisak i te knjižice. 


Stoga, pored predstavljanja drugog proširenog izdanja Zbornika, na promociji u crkvi sv. Frane 7. 10. 2022. biti će predstavljena i knjižica Komunizam, autora fra Bonifacija Perovića. Nadamo se da ćete kad pročitate knjižicu shvatiti zašto je to napravljeno.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.