Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras fešta: Stara zvona, Điran, Cvit iz kamena... Da, zapjevat će Zoran Jelenković

29.12.2021.

13:24

Autor: Radio Zadar

Zoran Jelenković

Zoran Jelenković

Foto: Iva Perinčić / TZ Zadar

Vječna „Stara zvona“, neponovljivi „Điran“ i „Cvit iz kamena“, himnički „Sveti Donat i Kalelarga“, ili predivna novija „Zbogom, prva ljubavi“, samo su djelić repertoara zadarskog skladatelja, pjevača i glazbenika Zorana Jelenkovića.

Njegov večerašnji koncert na adventskom trgu oko 19 sati, ponavljanje je svih adventskih klasika. Zapravo, najbolje je reći kako nema Adventa u Zadru, a da njegov neizostavan dio nije i Jelenković. Omiljeni zadarski glazbeni autor pjevao je po kiši, suncu, u tihoj noći ili pod udarima bure i juga, odnosno kakvo god da je vrijeme bilo.

Bilo je svakakvih trenutaka. Jednom sam nastupao po strahovitoj buri, bio je to, kako je netko napisao, najhladniji dan u godini

Zoran Jelenković

Jelenković najavljuje ipak puno ugodnije večerašnje druženje na adventskom trgu. Neće biti kiše, vrijeme će biti više nego ugodno, pa nema bolje pozivnice za koncert zadarskog klasika.

- Zaredali su nam se kišoviti dani, pa su se malo pobrkali neki momenti na Adventu, ali na kraju će sve biti odrađeno. Nestrpljivo očekujem koncert, proći ćemo cijelu moju karijeru od najstarijih pjesama pa do nekih novijih, a ubacit ću i poznate pjesme naših zadarskih izvođača

- Pozivam sve na koncert, bit će lijepo i zabavno. Idemo se veseliti - poručuje legenda zadarske glazbene scene.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.