Hrvatski radio

Radio Zadar

08:32 / 27.07.2017.

Autor: tp

Večeras Josef Wawau Adler, Damir Kukuruzović i Django group

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na zadarskom Jazz & blues festivalu večeras slijedi nastup Josefa Wawau Adlera, međunarodno priznatog gitarista iz obitelji Sinta. Riječ je o jednom od najtraženijih romskih jazz glazbenika s reprezentativnom međunarodnom karijerom.

Njemu će se pridružiti i Damir Kukuruzović, glazbeni sljedbenik Djanga Reinhardta uz pratnju njegovog kvarteta Django group.  

Josef Wawau Adler međunarodno je priznati gitarist iz obitelji Sinta koji je svjetsku publiku osvojio već prvim albumom “Wawau Adler – With Body and Soul” iz 1991. i otada je nezaobilazno ime svih najvažnijih festivala jazza te jedan od najpoznatijih romskih jazz glazbenika na svijetu.

 

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellija, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sâm Kukuruzović već niz godina slovi kao najvjerniji sljedbenik Djanga Reinhardta u Hrvatskoj.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.