Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras koncert Gibonnija na Adventu u Zadru - neće biti samo U po' ure

22.12.2021.

11:17

Autor: TZ Grada Zadra

default error photo

Na zadarskom Adventu večeras nastupa Gibonni. Stiže sa svojom punom koncertnom postavom, koja uključuje i bogatu puhačku sekciju, a predstavit će svoj novi album "U po' ure". Početak koncerta je u 20 i 30.

Neće biti samo U po' ure, kako glasi naslov njegovog novog albuma, ali će pet pjesama i pet novih glazbenih priča, među ostalim, Gibonni večeras predstaviti na adventskom trgu u Zadru. Popularni splitski umjetnik stiže u pravi trenutak; samo koji dan prije Badnjaka i Božića za pravo glazbeno podizanje atmosfere i uživanje u blagdanima.

Dobra vijest je i nikad brojniji sastav s kojim će nastupiti Gibonni, što jamči nikad raskošniji zvuk njegovih najvećih hitova, ili best offa – kako bi to rekao sam Gibonni za svoje najbolje pjesme. Splitskog glazbenika za Zadar i Zadarsku županiju vežu lijepe uspomene; u zadarskoj regiji održao je neke od najljepših i najvažnijih koncerata tijekom devedesetih u klubovima kojih više nema, ili kasnije nezaboravnih koncerata na Pontonu, Višnjiku i Jazinama.

Sveti Filip i Jakov prva je općina u Hrvatskoj koja je postavila spomen ploču Gibonnijevom pokojnom ocu, maestru Ljubi Stipišiću, dok se u Zadru nalazi sjedište zaklade koja se bavi baštinom pokojnog maestra Stipišića. „Postoji jedna emotivna nit koja je neraskidiva za Zadar i cijelo zadarsko područje“, kazao je Gibonni jednom prilikom, a znaju to i njegovi zadarski fanovi koji će bez ikakve sumnje večeras u 20:30 sati do posljednjeg mjesta ispuniti prostor adventskog trga - poručuju iz TZ-a Grada Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.