Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras koncert operne dive Antonelle Malis

13.05.2022.

07:29

Autor: Radio Zadar

Antonella Malis

Antonella Malis

Foto: - / -

Operna diva Antonella Malis, nakon punih 18 godina, održat će veliki koncert u Zadru. Ova dugo iščekivana cijenjena glazbenica Zadranima će zapjevati u petak, 13. svibnja, u 20 sati, u novoj zadarskoj Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Bit će to najljepši početak svibanjskog vikenda u službi glazbe, zajedništva i međusobnog pomaganja posevećen osobama bez glasnica za koje je namijenjen prihod od ulaznica.

Osobe bez glasnica su osobe koje su operacijom, uglavnom zbog raka grla, izgubili svoj prirodni način govora. U Republici Hrvatskoj živi oko tisuću laringektomiranih osoba kojima je zbog zloćudnog tumora grkljan kirurški odstranjen. Takve okolnosti mnoge bi bacile u očaj te je važno pokazati da se i bez grkljana može živjeti sretno i kvalitetno.

“U Zadru ima laringektomiranih ali nemaju svoj klub. Želja nam je ovim koncertom potaknuti svijest o važnosti glasa od najranije dobi, osnovati zadarski klub laringektomiranih, te da u zadarskoj bolnici na raspolaganju imaju logopeda koji će s njima raditi vježbe rehabilitacije kako zbog toga ne bi morali putovati u Zagreb i druge gradove.” – poručuje Antonella Malis

Na koncertu će uz Antonellu Malis nastupiti i Marina Tomašević, Ivan Ive Županović, Duje Stanišić i zbor larigektomiranih osoba Optimisti.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.