Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras na Adventu nastupa Franka Batelić

15.12.2018.

09:18

Autor: press TZG

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Nastup na Adventu u Zadru bit će joj povratak glazbenoj sceni nakon duge pauze. Evo što nam je Franka kazala dan uoči adventskog koncerta u razgovoru kojeg donosi TZ grada Zadra .

Nakon duže pauze vratili ste se na scenu. Kakav je osjećaj? Je li Vam nedostajao kontekst glazbe, snimanja i nastupa?

- Glazba je dio mog svakodnevnog života, ali naravno da mi je najviše nedostajala pozornica. Od pjesme S tobom do danas prošlo je godinu dana, a evo moj svijet se od tada prevrnuo naglavačke u pozitivnom smislu i sada ponovno živim i radim ono što najviše volim – glazbu. 
 
Kako to da ste iza sebe ostavili 15-ak singlova, a tek je sada aktualan prvi album? Zašto ste toliko čekali?
- Duga je to priča. Koliko vremena imate? He, he, he, šalim se. Taj album se prije pauze jednostavno nije dogodio. Zbroj je to mnogo faktora. Ali najiskrenije, drago mi je da je izašao baš sada, kada sam zrelija i kada točno znam što želim, koji mi je cilj i sada kada sam nasla svoju priču u glazbenom smislu.
 
Fanovi kažu kako Vam je singl Moje najdraže vokalno i glazbeno sjajno sjeo. Slažete se?
- Pa, drago mi je što tako misle :) Meni je od svih mojih pjesama nekako najdraža S tobom, ali mi je jako drag novi singl koji izlazi ovih dane, a zove se Tajno. Baš me zanima što će ljudi reći.
 
Iza Vas je pobjeda na Plesu sa zvijezdama, nastup na Euroviziji, nominacija za nagradu Porin, nagrada za Nadu godine, pobjeda na Showtime i nastup na koncertu Beyonce. Što Vam je najviše u srcu; čega se najradije sjetite?
- Apsolutno svaki od tih događaja ima posebno mjesto u mom srcu i izaziva svoju posebnu, drukčiju emociju. Naravno da je Eurosong nešto što sam sanjala od malena, pa mi je ta pozornica vjerojatno najdraža pozornica na kojoj sam ikad stajala.
 
Radujete li se nastupu u Zadru? Imate li kontakt sa svojim zadarskim fanovima i prijateljima?
- Jedva čekam! Obožavam Zadar i imam puno prijatelja, tako da se radujem i samom koncertu i druženju. Vidimo se brzo!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.