Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras na Monoplayu: LSLSLS

27.08.2020.

09:29

Autor: Radio Zadar

Večeras   na Monoplayu: LSLSLS

Večeras na Monoplayu: LSLSLS

Foto: - / -

Zadarski festival solo plesa Monoplay večeras se nastavlja nastupom Lane Hosni u predstavi autora Mateja Kejžara. Izvedba počinje u 21 sat u Kazalištu lutaka, a čitav festival kroz popratni program Monoaza prate i razne izložbe i instalacije na Poljani Branka Stojakovića i crkvi Sv. Dominika.

LSLSLS su punk. Čudne, ritualne, lude, erotske, apstraktne riječi iskrivljene poezije oduševljenja, izuzetno prisutne ali teške za locirati, monstruozni ples u kojem je bilo-što već nešto: odsustvo senzacije jest senzacija; neodređeni oblik ekspresije koji ima poteškoća u određivanju „ispravnog“. LSLSLS su umjetničke aktivnosti koje same po sebi nisu oblikovane oko reprezentacije, već su živa dimenzija komunikacije. U LSLSLS-u želimo u potpunosti uroniti iznad teritorija uokvirene komunikacije.

Baveći se istovremeno stvarnosti odsutnosti i njezine ekstremne prisutnosti, utjelovit ćemo lik „stranoga“ kao konceptualnog lika koji je 1) sposoban stvoriti stanje suspenzije prekidajući opće razumijevanje situacije ili problema, i lika koji 2) u svojevrsnom ekološkom propitkivanju okoliša može stvoriti novi modalitet zajedništva, stoji u najavnom tekstu predstave. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.