Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras na Zrću - Chris Brown

14.07.2016.

17:43

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hip Hop festival Fresh Island privukao je 20 000 mladih. Večeras - glavna atrakcija - koncert svjetski popularnog r'n'b glazbenika Chrisa Browna.

Zabava na popularnoj paškoj plaži traje dan i noć. Fresh island festival, najbolji i najveći europski hip-hop i r'n'b festival na plaži, privukao je gotovo 20.000 mladih iz cijeloga svijeta.

Tu smo zbog zabave. Hip Hop festival je - Fresh Island.

Iako su cijene pića u klubovima na Zrću višestruko više nego u ugostiteljskim objektima na obali, stranim gostima to je prava sitnica.

Ne, zapravo je jeftino.

Partijaneri se uz danonoćnu zabavu zagrijavaju za najveći glazbeni spektakl ovoga ljeta na Zrću - koncert svjetski popularnog r'n'b glazbenika Chrisa Browna. Organizatori su se pobrinuli da u četiri dana festivala prodefiliraju i popularni DJ-evi.

Puno velikih imena, preko 50 DJ-a iz cijeloga svijeta i preko 60 zemalja posjećuje naš festival, - kaže Pero Radojčić (DJ Bizzo), organizator festivala.

Ipak, svi čekaju samo jedno - koncert Chrisa Browna.

Chris Brown je ekscentrični izvođač, kao što svi znate, vrlo je popularan u svijetu, a r'n'b , evo ga, zadovoljni gosti su s nama. Uživa u Hrvatskoj obali, stigao je dan ranije prije nastupa i oduševljen je kao i svi izvođači koji su ovdje došli. - dodaje Radojčić.

Chris je i prije dolaska u Hrvatsku čuo za poznatu pašku janjetinu.

Pa naravno da smo našli janjetinu. Chris je tražio domaću hranu, kao i drugi izvođači. Oni nisu toliko komplicirani kako se čini. Više-manje ljudi žele probati domaće specijalitete, a hvala Bogu mi toga imamo na pretek. - ističe Radojčić.

A, Fresh island festival dobra je prilika za promidžbu hrvatskoga turizma. Mnogo je i stranih novinara.

Predivno je. Bio sam u Hrvatskoj prije deset godina i bilo je divno. Ali danas mi se čini da je turizam mnogo bolji. Ima toliko toga što se može doživjeti, vidjeti i obići, mjesta gdje se može partijati. Predivno. - kaže DJ Ace s BBC-jevog Radio 1EXTRA.

Mladim partijanerima predivno, a svima koji u Novalji žive od turizma još i bolje. Zarađuju taksisti, ugostitelji, iznajmljivači. U Novalji su uspjeli zadovoljiti i mlade i obiteljske goste.

I komunalni redari su ovdje, dakle, ove godine smo ih zaposlili nešto više, nastojimo imati što sigurniju destinaciju i nastojimo ulagati i u taj vid. - kaže Marina Šćiran-Riznar, direktorica TZ-a Novalje.


Da se svi osjećaju ugodnije, Grad je propisao i turistički bonton - u centru primjerenu odjeću i manje decibela.

Taj turistički bonton je dosta zaživio. Ljudi, odnosno gosti se pridržavaju i dovoljno ih je jednom opomenuti, kasnije se vrlo rijetko ponavlja. Tako da su recimo zadovoljni i domaći i obiteljski gosti i partijaneri. Naravno, uvijek ima izoliranih incidenata, ali na tako veliki broj ljudi, to je i nemoguće očekivati da se ne desi. - dodaje Marina.
Dobro raspololoženim gostima u prvom je planu zabava, a ne izgredi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.