Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras Ponos Hrvatske - kipići i Zadranima

03.02.2017.

07:47

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras će u Zagrebu biti održana svečana dodjela nagrada "Ponos Hrvatske". Dobit će je dvadesetčetvero hrabrih i požrtvovnih ljudi, humanitaraca, volontera. Među njima su zadarski taksisti te poduzetnik Igor Karuc.

Mladi taksisti zaslužili su biti Ponos Hrvatske jer su ovoga ljeta pomogli engleskom turistu Leonu Mitchellu. Taksisti iz zadarske Zračne luke, Leonu iz Londona vratili su osmijeh na lice ovoga ljeta, osvjetlali obraz hrvatskom turizmu i stekli novoga prijatelja.

Jedan od dobitnika ovogodišnje nagrade Ponos hrvatske je i Zadranin Igor Karuc. On je svojih 20-ak smještajnih jedinica u gradu stavio na raspolaganje zadarskoj Ligi za borbu protiv raka, za smještaj pacijenata dok su na liječenju u Zadru, a potaknuo je i svoje poslovne partnere da učinte to isto. 

Sve dobitnike jučer je primio predsjednik Hrvatskoga Sabora Božo Petrov, a večerašnju dodjelu od 21 sat prenosi Hrvatska televizija na Drugom programu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.