Hrvatski radio

Radio Zadar

07:36 / 10.07.2017.

Autor: HRT centar Zadar

Večeras se otvara novouređeni Turistički informativni centar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U obnovljenoj palači Cedulin i kompleksu stare bolnice, turističke zajednice grada i županije na katu obnovljenog zdanja dobit će svoje uredske prostore, a turisti i građani u prizemlju i u dvorištu reprezentativan prostor za svoje potrebe.

U prizemlju su poslovni prostori, a dvorište će se moći koristiti za izložbe, predstave, koncerte, prezentacije. Radovi na izgradnji i rekonstrukciji turističkog centra trajali su od 2015. godine. Svečanosti otvaranja zdanja u 19 sati nazočit će i ministar turizma Gari Capelli.

U sklopu projekta koji se odnosi na preuređenje i prenamjenu palače Cedulin i kompleksa stare bolnice u Turističko-informativni centar izvršena su arheološka istraživanja, provedena u dvije kampanje tijekom 2014. i 2015 godine. Istražne je radove proveo Muzej antičkog stakla pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Zadru. Iskapanja su financirana od strane Turističke zajednice grada Zadra.
Turističke zajednice i TIC raspolagat će s oko 550 metara četvornih unutarnjeg te 750 vanjskog prostora .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.