Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras tradicionalna Virska noć

13.08.2019.

11:18

Autor: HRT Radio Zadar

Večeras tradicionalna Virska noć

Večeras tradicionalna Virska noć

Foto: - / -

„Virska noć“ tradicionalno se održava već dugi niz godina i to kao središnji kulturno-zabavni događaj za vrijeme turističke sezone. Nastupaju DOMENICA & ZSA ZSA, dvije lijepe, mlade i sjajne pjevačice nastupit će na Virskoj noći u društvu Damira Kedže koji je prošle godine održao vrhunski koncert.

Uz ovaj dan vezan je i jedan povijesni događaj. Naime, 13. kolovoza 1908. godine stare virske obitelji službeno su zaključile kupnju otoka od veleposjednika. Ovim je činom ostvaren njihov stoljetni san i postavljen temelj virske samouprave. Od 2008. godine, odnosno od proslave stogodišnjice otkupa otoka, „Virska noć“ redovito se održava na ovaj dan.

DOMENICA & ZSA ZSA. Dvije lijepe, mlade i sjajne pjevačice nastupit će na Virskoj noći u društvu Damira Kedže koji je prošle godine održao vrhunski koncert. Evo što kažu: 

JEDVA ČEKAMO NASTUP: SIGURNO ĆE BITI NEŠTO POSEBNO DIJELITI ENERGIJU S PUBLIKOM NA »VIRSKOJ NOĆI« 

Nakon prošlogodišnjeg koncerta Damira Kedže na Virskom ljetu zaključili smo kako bi tog pristojnog čovjeka i sjajnog pjevača, kao i njegov šarmantni bend, trebalo spakirati u poklon kutiju, ukrasiti nekom finom vrpcom i čokoladom te potom slati kao poklon za Božić. Uoči tradicionalne Virske noći, najveće otočne fešte, sam je Damir napravio i više od toga: ponovno dolazi na Vir, ali ovoga puta u društvu s dvije jednako sjajne mlade pjevačice i ljepotice. Sanjiva Korčulanka Domenica i senzualna Zsa Zsa (Ža Ža) iz Nedelišća pjevat će zajedno s energičnim Kedžom najmanje tri sata u noći u kojoj se dobra energija, virska otvorenost i prijateljstvo sjedinjuju u duhu otkupa otoka prije 111 godina. Virska noć oduvijek je bila fešta nad feštama, događaj koji se prepričava i dijeli poput poklona.

- Čast mi je što ću nastupiti na najvećoj virskoj fešti, no nije to moj prvi dolazak na Vir. Kao klinka sam nastupila na Vir festu - prisjeća se Jelena Žnidarić alias Zsa Zsa  svojih glazbenih početaka, koji su takom igrom slučaja, odnosno posredstvom neumornog producenta Zdenka Sarađena, bili vezani za Vir.

- Jedva čekam koncert i nastup. Uživat ćemo Domenica, Damir i ja. Popet ćemo se na pozornicu i odraditi priču s publikom, što je baš lijepo, pogotovo kada publika pjeva s tobom i prepoznaje pjesme. Baš lijep osjećaj, a tako je vjerujem svim pjevačima - kaže.

Neće naravno uživati samo zbog koncertne energije i desetak-petnaest ili dvadeset tisuća ljudi koji će večeras biti na otoku, već i zbog činjenice da ćemo prvi put na Virskoj noći imati pjevača i dvije pjevačice koji su povezani koliko prijateljstvom, toliko i uspješnim duetima. Damir je s Domenicom snimio „Mi protiv nas“, dok je „Sve u meni se budi“ otpjevao sa Zsa Zsa. Dva velika hita, dvije pjesme koje su osvojile mnoštvo nagrada, pa je pitanje bilo – koja je bolja, odnosno koji je duet bolji? Domenica nije htjela odgovoriti na ovo pitanje, pristojno se izvukla, ali smo zato nagovarali pjevačicu iz Nedelišća dok napokon nije popustila.

- Moram kazati da je Damirov duet s Domenicom bolji, ali niti naš nije loš. Uh, to mi je grozno pitanje, a još je gore kad me pitaju koji mi je duet osobno draži – s Kedžom ili Vannom. Na takva se pitanja ne može odgovoriti - govori Zsa Zsa koja svoje neobično estradno ime duguje sestri koja ju je tako nazvala po liku iz crtića. Zsa Zsa je zapravo bila slavna holivudska glumica koja je pažnju plijenila glamuroznim izgledom, ekstravagantnim ponašanjem ili brakovima kojima nije bilo kraja.

- Nismo baš po tomu slične, ali je fora imati poveznicu s nekim iz Hollywooda. Malo glamura ne škodi - priznaje naša domaća Zsa Zsa. Domenica Žuvela će s druge strane prvi put nastupiti na otoku, a dotad se odmara u Zadru gdje usput hvata vibracije za skori zadarski nastup na koncertu Rite Ore.

- Baš tako. Odmaram se i uživam dok čekam na svoj prvi virski koncert. Pomalo sam i nestrpljiva, jer svi govore kako na Virskom ljetu ima puno jako dobrih koncerata. Veselim se što ću takvo što doživjeti, pogotovo jer je velika fešta. Sigurno će biti nešto posebno dijeliti energiju s publikom na Virskoj noći - raduje se Korčulanka premijernom nastupu i činjenici da će biti otočanka na otoku.  

- Otočani su najbolji - kaže s osmijehom, a onda objašnjava:

- Dosad se pokazalo kako s publikom na otocima imam dobru komunikaciju i energiju. Inače vjerujem kako će koncert biti pravi, jer su tu još Zsa Zsa i Damir koji nas povezuje. Zaista se veselim nastupu - još poziva Domenica sve ljubitelje vrhunske koncertne energije na Vir. Koncert počinje u 21:00, a za ponoć je zakazan spektakularni vatromet kao „točka na i“ u noći koja se na otoku uvijek pamti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.