Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras u Verbumu, Ante Sikirić

26.10.2016.

07:23

Autor: ig

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U knjižari Verbum u Zadru večeras u 20 i 30 sati gostuje pjesnik i književnik Ante Sikirić iz Bibinja. Sikirić je autor brojnih uglazbljenih pjesama od Croatio iz duše te ljubim, Ne znam što me tebi vuče, Samo more nosim ja u duši te drugih. Govorit će o svom pjesništvu i suradnji s klapom Intrade.

U programu ‚Večer u knjižari' u srijedu 26. listopada u knjižari Verbum u Zadru s početkom u 20,30 sati gostuje pjesnik i književnik Ante Sikirić iz Bibinja, autor kultne pjesme ‚Croatio iz duše te ljubim', osamdeset uglazbljenih pjesama (Neka ti bude postelja meka, Ne znam što me tebi vuče, Samo more nosim ja u duši, Uzorita) te niza drugih, osobito poznat po uspješnoj suradnji s klapom Intrade.

Na susretu koji će voditi Ines Grbić, Sikirić će govoriti o svom umjetničkom stvaralaštvu i samozatajnom životu: s osjećajem za socijalne teme, smislom za humor i ljubavlju prema svom rodnom kraju, narodu i domovini.

Sikirić je tokar po zanimanju, otac tri sina, rođen 12. srpnja 1950. g., sudionik mnogih značajnih kulturnih manifes-tacija. Objavio je zbirku pjesama Moji tići (1992.) a u pripremi je izdanje i njegove knjige 'Vrime dišpeta'. Sikirić je skromna osoba snažnih pjesničkih nadahnuća koja rijetko nastupa u javnosti i govori o sebi.

Tim više taj je njegov susret s javnošću jedinstvena prigoda saznati što u sebi nosi i kojim duhovnim vrednotama je nošen čovjek koji je hrvatskoj glazbenoj sceni u baštinu ostavio antologijske pjesme koje imaju karakter narodnog blaga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.