Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras u Zadru bakljada „Svjetlo za humanost“

08.05.2018.

12:54

Autor: HRT - Centar Zadar

foto:HCK

foto:HCK

Foto: - / -

U Zadru, Dubrovniku i Zagrebu, gradovima u kojima je osnovan Hrvatski Crveni križ, bit će organizirane bakljade djelatnika i volontera Crvenoga križa, a baklje će biti zapaljene i u Osijeku koji već desetljećima daje ogroman doprinos u skrbi za najranjivije u društvu.

  Svjetski je dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca. Hrvatski Crveni križ  dočekuje ga u znaku svoje 140. obljetnice.  Zadarska "Ustanova domoljubne zadruge dalmatinske od Gospodja na potporu ranjenim i bolesnim vojnicima" 22. listopada 1878. godine prva dobiva suglasnost tadašnjih vlasti za svoje humanitarno djelovanje.

  U želji da skrenu  pozornost javnosti na važnost humanosti i uvažavanje svakog pojedinca i zajednice, Hrvatski Crveni križ večeras  će na glavnim gradskim trgovima održati bakljade pod sloganom „Svjetlo za humanost“.

Zadru, Dubrovniku  i Zagrebu, gradovima u kojima je osnovan Hrvatski Crveni križ, bit će organizirane bakljade djelatnika i volontera Crvenoga križa, a baklje će biti zapaljene i u Osijeku koji već desetljećima daje ogroman doprinos u skrbi za najranjivije u društvu.

Baklje ćemo u svim gradovima upaliti u 20 sati i 30 minuta, a pozivamo i sve građane da nam se pridruže u mimohodu te da zajedno u tišini prenesemo poruku da je humanost ono što nas čini ljudima i da mora imati važno mjesto u današnjoj ljudskoj civilizaciji.

Na bakljadi u Zadru koja će se kretati od Narodnog trga, pa Kalelargom do Pozdrava suncu, sudjelovat će oko 80 volontera i djelatnika Crvenoga križa, a pratit će ih predstavnici gradske i županijske vlasti.foto:HCK

foto:HCK

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.