Hrvatski radio

Radio Zadar

14:11 / 06.04.2019.

Autor: HRT Radio Zadar

Večeras u Zadru dodjela Zlatne penkale

Večeras u Zadru dodjela Zlatne penkale

Večeras u Zadru dodjela Zlatne penkale

Foto: - / -

Hrvatska turistička zajednica organizira svečanu dodjelu nagrada vrhunskim svjetski priznatim novinarima i blogerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji .

Ovogodišnja nagrada „Zlatna penkala" organizira se u svom 15. izdanju, uz suorganizatore i domaćine Turističku zajednicu Zadarske županije i grada Zadra.   Dodjela nagrada održat će se u hotelu Iadera s početkom u 19 i 30. 

Svečanoj dodjeli prisustvovat će ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnikgrada Zadra Branko Dukić, direktorica TZ Zadarske županije Mihela Kadija, direktor TZ grada Zadra Mario Paleka i brojni drugi uzvanici. 

Ovogodišnje izdanje „Zlatne penkale“ okupit će 24 predstavnika inozemnih medija iz Velike Britanije, Nizozemske, Rusije, Italije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Mađarske, Ukrajine, Švedske, Danske, Španjolske, Slovenije. 

Grand Prix će se dodijeliti u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog medija (časopis, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio, on line) te za najbolju blog objavu (blog, društvene mreže). 

Novinari, blogeri i influenseri boravit će u Zadru i Zadarskoj županiji od 4. do 7. travnja te će obići Starigrad Paklenicu, Velebit, manifestaciju Tuna, Sushi & Wine festival, otok Ugljan i Kali, Zadar, Nin, kao i brojne druge turistički atraktivne lokalitete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.