Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras Varoška fešta- Kraljev kuva gregadu, Puntamika i Škugor pivaju

13.09.2019.

07:34

Autor: rzd

Večeras Varoška fešta- Kraljev kuva gregadu, Puntamika i Škugor pivaju

Večeras Varoška fešta- Kraljev kuva gregadu, Puntamika i Škugor pivaju

Foto: - / -

Varoškom feštom večeras će se obilježiti svršetak glavne turističke sezone.Program započinje u 20 sati uz koncert klape Puntamika, a poznati zadarski kuhar Renato Kraljev, priprema gregadu po tradicionalnom receptu, koja će uz marinirane inćune i sir biti dijeljena posjetiteljima

Nakon gastro i klapskog programa do ranih jutarnjih zabava se nastavlja uz Marka Škugora i DJ Angela.

VAROŠKA FEŠTA održava se tradicionalno u mjesecu rujnu, po svršetku glavne turističke sezone u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra. Održat će se u petak, 13. rujna uz tradicionalno dobru spizu zadarskih ugostitelja i dalmatinsku glazbu.

Program započinje u 20 sati uz koncert klape Puntamika i delicije koje će pripremati Renato Kraljev, poznati zadarski chef. Renato Kraljev nam priprema gregadu po tradicionalnom receptu, koja će uz marinirane inćune i sir biti dijeljena posjetiteljima oko 20 ili 20:30 sati.

Klapa Puntamika iz Zadra zadnjih je nekoliko godina jedna od najproduktivnijih, najslušanijih i najpopularnijih hrvatskih klapa. Zauvijek vezana za dalmatinski kamen, Sunce i more Jadransko, stihom i glazbom, Klapa Puntamika svugdje pronosi prepoznatljivi glazbeni izričaj, pjevajući o ljubavi, o zadarskim zvonima i kaletama, o zavičaju i o domovini. Ili kako kažu u svojoj odi Zadru: Zvonu zvona Svete Stošije, a ti spavaš ka i cvit, dica mora, zlatne godine, u mom srcu ne mogu umrit...

Osim Renata Kraljeva, za stolom sa pršutom bit će i živuća legenda Varoši Venci Jurin kao i Berto Piasevoli, koji će uz pršut sigurno servirati i porciju ćakule!

Nakon gastro programa uz klapske melodije, zabava se do ranih jutarnjih sati nastavlja uz Marka Škugora i bend, a uz njih tu je i DJ Angelo. Marko Škugor pjevačku karijeru započeo je u klapi, tako je pjevao u nekoliko najpoznatijih klapa (Maslina, Kampanel), a 2013. godine je kao solist i prvi tenor "Klape s mora" predstavljao Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom "Mižerja". Najveći festivalski uspjeh dolazi 2017. godine na Splitskom festivalu gdje s pjesmom "Ka' dica" osvaja Grand prix, a sa Četiri tenora osvaja 1. nagradu publike na jubilarnoj 20. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. U ožujku 2018. održao je svoj prvi samostalni koncert u prestižnoj koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' u Zagrebu, koji je bio rasprodan čak 12 dana unaprijed.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.