Hrvatski radio

Radio Zadar

12:55 / 09.11.2017.

Autor: Anita Perica

Veleposlanstvo Republike Slovenije pomoglo u obnovi ninskog vrtića

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nije svako zlo za zlo – stara je izreka koja se nekako ovih dana potvrđuje u praksi. Naime, nakon katastrofalne poplave 11. rujna mnogi su, na različite načine, koliko mogu i umiju, odlučili pomoći u sanaciji posljedica pa smo tako više puta svjedočili različitim donacijama, novčanim i drugim.

Jedna je stigla i danas i to u ninski dječji vrtić.

Tko voli ići u vrtić?
JAAAAAAA!!! – odgovaraju djeca.
A kako se zove vaš vrtić?
MORSKAAAA VILAAAA!!!

Dječji vrtić „Morska vila" u Ninu koji je poput mnogih drugih objekata pretrpio velike štete u katastrofalnoj poplavi 11. rujna danas je u cijelosti obnovljen i kako doznajemo od ravnateljice Irene Ćuk možda i u boljem stanju nego što je bio. To treba zahvaliti Gradu Ninu i komunalnim službama ali i brojnim donatorima koji su pomogli obnovu. Među njima je i Slovensko veleposlanstvo. Akciju su organizirali u suradnji s dvjema slovenskim tvrtkama. Veleposlanica Smiljana Knez i ravnateljica vrtića Irena Ćuk:

       Mi smo danas prvi put ovdje, mi smo odmah kad smo sakupili taj novac to i poslali, a onda smo nekako usklađivali taj datum posjeta, vidjet ćemo ja se nadam da će to biti početak neke suradnje…- kazala je uz ostalo veleposlanica Knez.

       Tako da su nam oni donirali novčano 5 i pol tisuća kuna plus donaciju vrijednu 12 tisuća kuna u namještaju. Je li danas vrtić u cijelosti obnovljen? Je, vrtić je u cijelosti obnovljen, bio je dva tjedna zatvoren i zaista smo uspjeli pa možda ga dovesti i u bolje stanje nego što je bio – kaže ravnateljica.

A na veliku radost 64 djece polaznika vrtića i 8 djelatnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.