Hrvatski radio

Radio Zadar

Velik interes Zadrana za energetsku obnovu kuća

29.09.2021.

14:40

Autor: Filip Buzov

Nikola Cutuk/PIXSELL ( ilustracija)

Nikola Cutuk/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na svojim internetskim stranicama objavio je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća vrijedan 300 milijuna kuna, a prijave se počinju primati 14-og sljedećeg mjeseca.

Interes građana sa zadarskog područja je velik - pokazala je radionica održana jutros u zadarskoj Gradskoj vijećnici kojoj su nazočili i predstavnici spomenutog Fonda.

Kako se moglo doznati iznos sufinanciranja je do 60 posto bespovratnih sredstava, a maksimalni poticaj iznosi 204 tisuće kuna. Preporuka je da se pripremite za prijavu već prvog dana jer se očekuje velik interes građana, a sredstva su ograničena. Primjerice, prošle godine na javni poziv stiglo je sedam tisuća i 300 prijava, a na kraju je odobreno njih tri tisuće i sto.  Glavne uvjete - približila nam je Maja Račić - načelnica Sektora za energetsku učinkovitost.

Marija Račić

 

Velik broj upita i prigovora građana odnosio se na kriterij zaprimanja prijave, a odgovorni ih umiruju kako su se odmakli od principa - najbrži prst ....

Više u tonskom prilogu

Sa stranica FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Način podnošenja prijave Prijava na Poziv podnosi se isključivo elektroničkim putem, unosom podataka i učitavanjem dokumentacije u sustav ePrijave koja se nalazi na mrežnoj stranici Fonda https://prijave.fzoeu.hr.

Za rad u sustavu potrebno je izvršiti prijavu putem aktivnog korisničkog računa, koji se stvara na način opisan u Uputama za registraciju korisničkog računa (Prilog 2. Poziva). Postupak prijave na Poziv je sljedeći: 1. Priprema prijave - unos osnovnih podataka o prijavitelju, - učitavanje obvezne dokumentacije. Tijekom pripreme prijave moguće je mijenjati i dopunjavati sve podatke u prijavi osim OIB-a. 2. Dovršetak prijave - potvrda unosa podataka i dokumenata, - podnošenje prijave. Redni broj prijave ostvaruje se uspješnim podnošenjem prijave koje rezultira potvrdom na kojoj su ispisani uneseni podaci.

Podnošenje prijava na Poziv započinje 14. listopada 2021. godine u 9:00 sati. Poziv traje do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi. Informacija o iznosu iskorištenih sredstava bit će dostupna prijaviteljima putem mrežne stranice Fonda u cijelom razdoblju trajanja Poziva te će se ažurirati u stvarnom vremenu.

Tonski prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.