Hrvatski radio

Radio Zadar

Velika čistka i u Biogradu ?

05.11.2013.

09:27

Autor: nbarać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode ovaj će tjedan, kako Hina neslužbeno doznaje, Biogradu na moru zabraniti odlaganje svih vrsta otpada za koje nemaju dozvolu.

 Biogradska komunalna tvrtka "Bošana" ima dozvolu za odlaganje komunalnog i biorazgradivog otpada. Ministarstvo time nastavlja akciju "Velika čistka" koju provodi od početka listopada radi uspostave održivog sustava gospodarenja otpadom dosljednom primjenom zakona.

   

   " Biogradska komunalna tvrtka "Bošana" na odlagalište Baštijunski brig ne odlaže one vrste otpada za koje nema dozvolu ", izjavio je danas direktor te tvrtke Krunoslav Pešić.
  Dodao je kako u "Bošani" još nemaju nikakvu službenu informaciju iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, koje bi ovaj tjedan, navodno, Biogradu na moru zabranilo odlaganje svih vrsta otpada za koje nemaju dozvolu.
Direktor Pešić ističe kako biogradska komunalna tvrtka ne odlaže one vrste otpada za koje nema dozvolu:
  

   " 'Bošana' ima dozvolu za prijevoz, privremeno skladištenje i odlaganje komunalnog i biorazgradivog otpada, a sav ostali otpad 'Bošana' ne prikuplja, a niti odlaže. Ono što ne smije na odlagalište ide u reciklažno dvorište", dodao je.
    

   "No, na žalost", ističe Pešić, "postoje neke vrste otpada koje "Bošana" prikuplja, primjerice plastičnu ambalažu od ostalih polimera, kao što su čašice od jogurta, šampona i slično, koje tvrtka prikuplja na reciklažnom dvorištu i stalno ga gomila."

        "Tvrtka koja je taj otpad prikupljala, otišla je u stečaj, nemamo ga kome predati, a otpad se i dalje gomila", rekao je Pešić, naglasivši kako je takva trenutačna situacija. 
 

   "Nešto prikupljate, zakon vas na tom obvezuje, a otpad nema tko preuzeti", zaključio je direktor biogradske komunalne tvrtke.
Inače, odlagalište Baštijunski brig, uz Biograd, koriste i ostale okolne općine Pakoštane, Tkon i Sv. Filip i Jakov.

 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.