Hrvatski radio

Radio Zadar

12:41 / 14.11.2018.

Autor: HRT Radio Zadar

Velika obljetnica zadarskog glazbenog dragulja

Velika obljetnica zadarskog glazbenog dragulja

Velika obljetnica zadarskog glazbenog dragulja

Foto: - / -

Veliku obljetnicu - 110 godina postojanja, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić" obilježava i Svečanom skupštinom. Skupština će se održati večeras s početkom u 19 i 30 u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Tom prigodom društvu će biti uručena Povelja Hrvatskog sabora kulture za izuzetna dostignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanje hrvatske kulture. 

Ta će krovna organizacija amaterskog stvaralaštva, uz to, brončanim, srebrnim, zlatnim i dijamantnim diplomama nagraditi i sadašnje aktivne članove Društva za njihovo dugogodišnje djelovanje na području kulturnog amaterizma. Inače, “Zoranić” u godini u kojoj obilježava svoju 110. obljetnicu, ima čak troje aktivnih članova kojima će biti dodijeljena dijamantna diploma za 40 i više godina sudjelovanja u radu Društva. 

Ovim putem iz HPGD-a "Zoranić" obavještavaju i pozivaju sve bivše članove kao i prijatelje “Zoranića” da nazoče Svečanoj skupštini i uveličaju veliku obljetnicu Društva koje je tijekom svih tih desetljeća djelovanja postalo zadarski glazbeni dragulj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.