Hrvatski radio

Radio Zadar

Velika zapljena duhana na obrovačkom području

17.11.2022.

09:49

Autor: Radio Zadar

Ilustracija: Zapljena duhana

Ilustracija: Zapljena duhana

Foto: Ivica Galović / Pixsell

U utorak, 15. studenog 2022. u poslijepodnevnim satima na širem obrovačkom području, policijski službenici su zatekli tri muške osobe u dobi od 56, 30 i 27 godina tijekom preprodaje sitno rezanog duhana te je od 56-godišnjaka oduzeta 1 PVC vreća u kojoj se nalazilo oko 10 kilograma sitno rezanog duhana - izvijestila je zadarska policija. U priopćenju se navodi : 

Daljnjim postupanjem, zbog postojanja osnova sumnje da se u objektu u blizini nalazi još sitno rezanog duhana namijenjenog za prodaju, obavljena je pretraga tog objekta gdje pronađeno 7 PVC vreća u kojima se nalazilo ukupno oko 70 kilograma sitno rezanog duhana te 5 šteka cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Sva trojica su uhićena te dovedena u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


Nadalje, jučer je obavljena pretraga doma i drugih prostorija te automobila, koje koristi 56-godišnjak, gdje je pronađeno 8 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te novac u domaćoj i stranoj valuti, za kojeg se sumnja kako potječe od preprodaje duhana.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je nedozvoljeno trgovao duhanom, protiv 56-godišnjaka se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Carinskom uredu u Zadru, protiv njega slijedi obavijest o počinjenom carinskom prekršaju.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, protiv 30-godišnjaka i 27-godišnjaka, kaznena prijava se podnosi redovnim putem.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.