Hrvatski radio

Radio Zadar

Veliki četvrtak

28.03.2013.

07:25

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki je četvrtak - početak vazmenog trodnevlja u kojem Crkva slavi otajstvo euharistije, Kristove muke, smrti i uskrsnuća. U svim stolnim crkvama biskupi će sa svećenicima svoje biskupije slaviti Misu posvete ulja, a svećenici će obnoviti svoje svećeničke zavjete. Misu posvete ulja zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodit će u zadarskoj katedrali u 9 sati, a misu večere Gospodnje kojom počinje vazmeno trodnevlje, u 19 sati.

Veliki je četvrtak - početak vazmenog trodnevlja u kojem Crkva slavi otajstvo euharistije, Kristove muke, smrti i uskrsnuća. U svim stolnim crkvama biskupi će sa svećenicima svoje biskupije slaviti Misu posvete ulja, a svećenici će obnoviti svoje svećeničke zavjete. U predvečerje današnjega dana u svim će se crkvama slaviti mise Posljednje večere. Obredom pranja nogu vjernici će se spomenuti Isusove posljednje večere s učenicima, njegove ljubavi i poniznosti. Na današnji dan ustanovljena su dva sakramenta: euharistija i sveti red.

         Misu posvete ulja zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodit će u zadarskoj  katedrali u 9 sati, a misu večere Gospodnje kojom počinje vazmeno trodnevlje, u 19 sati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.