Hrvatski radio

Radio Zadar

VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ: Pobjednik Zadarske koke je ekipa Igora Čupića iz JK Uskok

22.10.2022.

21:27

Autor: Vladimir Šetka/HRT Radio Zadar

Pobjednici ovogodišnje Zadarske koke

Pobjednici ovogodišnje Zadarske koke

Foto: V. Šetka / HRT - Radio Zadar

Završilo je 18. izdanje popularne jedriličarske regate Zadarske koke u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok. 

Iako nisu oborili rekord od 113 jedrilica iz 2019. godine, organizatori su zadovoljni brojem ekipa koje su unatoč jakom jugu od čak 25 čvorova uspješno dojedrile do cilja. 


- Mi smo zadovoljni. Od 95 prijavljenih brodova po ovim uvjetima završilo je 54 broda, što je uz realno deset profesionalnih posada jako veliki uspjeh da 44 posade s ljudima koji su amateri i entuzijasti u tom jedrenju završe po ovim uvjetima, rekao je uime organizatora Jakov Šokota


Još su zadovoljniji pobjednici - ekipa Igora Čupića iz Uskoka, koji su prijelazni pehar preuzeli od Roberta Sandalića i klupskih kolega iz Gringa III. Oni su završili na trećem mjestu, dok je drugo mjesto pripalo ekipi jedrilice Scorpio iz JK Marina Kaštela, za koju su jedrili i naši olimpijci - braća Šime i Mihovil Fantela


- Konkurencija je bila oštra, uvjeti su bili zanimljivi, jer u početku nismo znali što će biti. Očekivali smo jugo, ali nismo očekivali takvo jugo u pojačanju, tako da na kraju se sve poklopilo, sve tehničke probleme koje smo imali tijekom regate ne samo mi nego i sve ostale ekipe smo prevladali i htio bih se zahvaliti organizatorima, ali i cijeloj mojoj posadi, rekao je nakon preuzimanja pobjedničkog pehara Igor Čupić. 


Prvi put otkada se održava Zadarska koka jedrilo je i sedam posada na gajetama na latinsko idro. Zbog vremenskih uvjeta nisu jedrili od Puntamike do Punte Bajlo, nego su "odradili" nešto kraću regatu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.