Hrvatski radio

Radio Zadar

Veliki radovi na Novom Bokanjcu kreću od poprečnih ulica

09.02.2021.

12:58

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Ilustracija: Odvodnja Zadar

Ilustracija: Odvodnja Zadar

Foto: - / -

Radovi na Bokanjcu se neće odvijati na glavnim ulicama već će se početi od poprečnih ulica u smjeru od istoka prema zapadu, navodi direktor zadarske Odvodnje Grgo Peronja komentirajući za naš radio početak radova u sklopu projekta Aglomeracije Zadar – Petrčane.

Izvođač radova – Strabag prve je radove na raskopavanju ulica najavio za prvi ožujka.https://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/evo-kad-i-gdje-ce-raditi-na-bokanjcu-na-izgradnji-odvodnje/258725/

U međuvremenu na Bokanjcu se čiste tzv. retencijske površine, tereni na kojim će se prikupljati oborinske vode pojašnjava Peronja : To su  ogromni tereni veličine 5-6 nogometnih terena, oni se čiste od niskog raslinja, tri su takva velika platoa.

Sami radovi na izgradnji sustava odvodnje su podijeljeni u 4 cjeline na Novom Bokanjcu i 3 na Starom, s tim da će se 1. Ožujka početi na Novom , pojašnjava Peronja plan: Radit će se u poprečnim ulicama koje idu u smjeru istok-zapad, opisno to je kad se skreće s glavne prometnice na Novom Bokanjcu prema Bakmazu i zoni malog gospodarstva, ta ulica se ide raditi prva u 3.mjesecu, zove se  Marijane Radev - odgovara Peronja te dodaje da će se onda u svibnju s poprečnih prijeći na radove u dvije glavne ulice na Novom Bokanjcu. 

U Starom Bokanjcu problem je križanje dviju državnih cesta, one prema Ražancu i gradske zaobilaznice, ulice Hrvatskog sabora : Pripremiti regulaciju prometa na tom važnom križanju , zatvoriti ga sada u drugom mjesecu i napraviti ga do 6.mjeseca je neprovidivo, pa će ga izvođač napasti iza sezone. 

Sve se radi u svrhu generalnog plana izvođača kojim će pokušati sačuvati komunikaciju malog gospodarstva, građana i samoga gradilišta - uvjerava Peronja. 

Detaljan plan radova koji žitelje Novog i Starog Bokanjca čeka nakon svibnja građani će dobiti nakon što se izvedu prve dvije faze, jer bi dugoročan raspored bio zbunjujući smatra Peronja. Iduća informacija koju će građani sigurno dobiti je privremena regulacija prometa koju Strabag ovih dana razrađuje u suradnji s gradom Zadrom.

 

O radovima na Bokanjcu

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.