Hrvatski radio

Radio Zadar

Veliko priznanje: Paola Borović debitira u Dijamantnoj ligi

13.05.2022.

10:22

Autor: Željko Kapelari

default error photo

Zadarska atletičarka Paola Borović danas će upisati debi na svom do sada najvećem natjecanju, mitingu Dijamantne lige. Prvi od 13 planiranih mitinga održat će se u Dohi, glavom gradu Katara, gdje će se Borović natjecati u troskoku među još osam skakačica. 

Kakva je konkurencija očekuje dovoljno govori podatak da će nastupiti Portugalka Patricia Mamoma (osobni rekord 15,01 m), vlasnica olimpijsko srebra iz Tokija 2021., potom Jamajčanke Shanieka Ricketts (svjetsko srebro iz 2019.) i Kimberly Williams (četvrta na SP-u 2019.)... Paolin osobni rekord je 13.61 m iz kolovoza 2020. i deset centimetara je kraći od dosega Silvije Mrakovčić, hrvatske rekorderke koja je 1995. godine skočila 13.71 m.


- Jako sam sretna zbog poziva na Dijamantnu ligu u Dohi. To je najjače atletsko natjecanje u svijetu gdje nastupaju samo najbolji svjetski atletičari. Dovoljan je podatak da otkada postoje mitinzi Dijamantne lige samo je deset hrvatskih atletičara nastupalo na njima, to govori o tome koliko je teško dobiti priliku za nastup - kaže Borović.


Svaki miting ima svoje discipline, a pojedina atletska disciplina se pojavljuje samo na četiri mitinga godišnje, plus finale. Tako u Dohi nema ženskog bacanja diska ni muške kugle gdje inače nastupaju hrvatski atletičari pa će Borović u Dohi biti jedina hrvatska predstavnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.