Hrvatski radio

Radio Zadar

Veliko priznanje Vlatki Vučić-Marasović

17.01.2023.

16:44

Autor: HRT Radio Zadar

Vlatka Vučić-Marasović

Vlatka Vučić-Marasović

Foto: V. Sitnica / -

Vlatka Vučić-Marasović, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću u Uredu zadarskoga župana, jedna je od 25-ero dobitnika PRO PR GLOBE Awardsa za 2022. godinu. 

Riječ je o međunarodnoj nagradi na području odnosa s javnošću iz 12 zemalja. Dodjela priznanja održat će se 5. svibnja u Hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima, gdje se održava i 20. jubilarno izdanje PRO PR Konferencije. 


Priznanje je primilo još troje PR-stručnjaka iz Hrvatske.


Evo izjave Vlatke Vučić - Marasović:


- Za mene je ovo iznimno važna nagrada jer priznanje dolazi od kolega iz struke, zato sam počašćena, ponosna i sretna. Biti u društvu najboljih kolega komunikacijskih stručnjaka iz cijelog okruženja i svijeta velika je stvar. Priznanje je stiglo baš u godini u kojoj navršavam pola stoljeća života, 15 godina od kada u Zadarskoj županiji, koja ove godine slavi 30 godina postojanja, vodim Odsjek za odnose s javnošću i 10 godina od kada sam završila Specijalistički studij za odnose s javnošću. Priznanje PRO PR Awards je prije svega priznanje mojoj obitelji bez čije podrške ne bih mogla kvalitetno raditi ovaj posao. Oni su najjača karika u ovome lancu, suprug je taj koji je preuzeo većinu kućanskih obveza kada mene nema kući, a i djeca su naučila prilagoditi se raznim situacijama. Nadalje, to je priznanje i svim mojim šefovima koji mi daju punu slobodu u obavljanju posla, kolegicama i kolegama u Zadarskoj županiji s kojima imam iznimno dobar odnos jer ovo je prije svega timski rad; zatim kolegicama i kolegama u drugim hrvatskim županijama jer smo ujedinjeni u Radoj skupini za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija zajedno i puno naučili, ali i postigli puno na unapređenju struke. Priznanje je to i novinarima s kojima godinama surađujem jer su oni naš najjači komunikacijski kanal i suradnici u misiji prenošenja informacija. Znamo da se naša struka, nažalost, još uvijek puno manje cijeni nego što vrijedi i zaslužuje. A ustrajni smo u tome da je dovedemo na bolju poziciju. I uspjet ćemo u tome jer zaista puno radimo, posebno u javnom sektoru, na stvaranju povjerenja između institucije i ciljanih javnosti. Specifičan je ovo posao, zahtjevan, ali i pruža mnogo profesionalnog zadovoljstva, posebno kada se sve odvija prema planu. Posao je ovo koji često obuhvaća i druge obveze, ne samo suradnju s medijima kako se najčešće doživljava. Zahtijeva organizacijske vještine i traži šire područje rada, interno komuniciranje i komuniciranje na svim razinama, u svim smjerovima, prema brojnim ciljanim javnostima, u različitim, ponekad i vrlo zahtjevnim, okolnostima. Ono što je najljepše u ovome poslu je suradnja s velikim brojem ljudi i brojna poznanstva koja nekad pređu i u prijateljstvo. Također, suradnja s brojnim kolegama pruža i mogućnost učenja, razmjenjivanja znanja i iskustva. Zahvaljujem stoga upravo kolegama koji su me nominirali za ovu prestižnu nagradu PRO PR Global Awards, kao i onima koji su donijeli odluku da se nađem među nagrađenima. Osim počasti, ova nagrada prije svega mi je poticaj da nastavim ulagati u svoje znanje, ali i promicati značaj struke odnosa s javnošću, rekla je Vučić-Marasović. 


Vlatka Vučić-Marasović – Voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana i službenica za informiranje Zadarske županije. Odnosima s javnošću bavi se od 2008. godine, a od tada je i član HUOJ-a.


Predsjednica je Dalmatinske podružnice HUOJ-a od 2016. godine, od 2017. do 2020. bila je i članicom Suda časti HUOJ-a, a dvije godine za redom i članica žirija Grand Prixa.


Osim u regionalnoj samoupravi radila je 15 godina na Hrvatskoj radio televiziji - Radio Zadru kao novinar-urednik u informativnom programu.


2014. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i stekla akademski naziv Sveučilišne specijalistice iz odnosa s javnošću. 


Dodatnom obrazovanju prethodilo je školovanje na Filozofskom fakultetu u Zadru gdje je 1997 godine diplomirala na Odsjeku za talijanski jezik i književnost i Odsjeku za povijest umjetnosti. 


Aktivno sudjeluje u svim aktivnostima koje provodi Hrvatska zajednica županija u dijelu odnosa s javnošću ili u realizaciji seminara i manifestacija. 


Zamjenica je predsjednice Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija te zajedno s ostalim kolegama sudjeluje u pozicioniranju profiliranju struke u javnom sektoru te lokalnoj i područnoj samoupravi.


Gotovo 15 godina provela je na HRT-Radio Zadru, gdje je radila kao voditeljica i novinarka, te dugogodišnja urednica emisije koja se bavila turističkim temama. 


Više od 30 godina bavi se vođenjem (moderiranjem) programa i pisanjem scenarija za razne manifestacije te važnijih događaja na nacionalnoj razini.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.